• Winkelstad Veenendaal

Data koopzondag Veenendaal vastgesteld

VEENENDAAL De maandelijkse koopzondag in Veenendaal gaat in februari van start. Het college heeft dinsdag een definitief besluit genomen over de invulling van de koopzondag in het centrum.

Vanaf dit jaar mogen de winkels in de binnenstad twaalf zondagen open zijn. Met uitzondering van supermarkten (en bouwmarkten), deze mogen elke zondag geopend zijn voor publiek. Onder alle ondernemers in het kernwinkelgebied van Veenendaal is tijdens de Kerstperiode via een enquête navraag gedaan welke zondagen in 2018 koopzondagen zouden moeten zijn. Op basis van de uitkomsten zijn twaalf data voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

INVULLING Het college nam afgelopen dinsdag een definitief besluit over de invulling van de koopzondag in het kernwinkelgebied. Vanaf februari zijn elke laatste zondag van de maand de winkels open. De enige uitzondering hierop vormt de maand december. Dan kan er zowel op de zondag voor Sinterklaas als de zondag voor Kerst in de binnenstad worden gewinkeld. In 2018 zijn de winkels in de binnenstad op de volgende zondagen geopend: 25 februari, 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus, 30 september, 28 oktober, 25 november, 2 december en 23 december.

Alle informatie over winkelen in Veenendaal, zoals openingstijden, parkeren in de binnenstad en een overzicht van de winkels, is te vinden op www.winkelstadveenendaal.nl.

Label:

Koopzondag