• A. Meyer

Dansschool Ruitenbeek: 'Iedereen is welkom op de dansvloer'

Advertorial

VEENENDAAL Een openingsdans leren, de Tango uit je jeugd opnieuw onder de knie krijgen, iedere week even lekker bewegen op de dansvloer en samen met je partner een activiteit doen. Dansschool Ruitenbeek start 4 september met nieuwe cursussen.

Dansschool Ruitenbeek aan de Parallelweg 10 is in Veenendaal een begrip en ook uit omliggende plaatsen komen veel mensen om een statige Engelse Wals tot Latijns Amerikaanse Cha-cha-cha te leren. ,,Begin dit jaar vierden we ons dertigjarige jubileum en we hebben nog veel plezier in het dansen en de lessen. Dit nieuwe seizoen beginnen we weer met veel cursussen. Deze zijn altijd twintig weken, dus tegen de kerst heb je de basispassen of nieuwe dans onder de knie. In december hebben we altijd een kerstdiner; een feestelijke avond waar iedereen in cocktail en smoking geniet van een Diner Dansant. En in het nieuwe jaar is er dan tevens de mogelijkheid het geleerde af te sluiten met afdansen'', vertelt Wim Ruitenbeek.

GEZELLIG

De dansschool van Wim en Karina Ruitenbeek biedt veel ruimte voor een leuke avond uit. De bar is vorig jaar opnieuw ingericht met lichte kleuren en een sfeervolle haard. In vrolijk gekleurde bioscoopstoelen kun je in de pauze van de les zitten met een kop koffie of blijf na de cursus nog even bijkletsen met een drankje. ,,Vooral veel echtparen genieten hier van het samen kunnen dansen. Jonge stellen die de passen willen leren, bijvoorbeeld voor een aankomende bruiloft, of wanneer je die dansen uit je jeugd niet helemaal meer weet. Met grote kinderen of misschien wel als ze de deur uit zijn, zoeken veel koppels een activiteit om samen te ondernemen. Hier komen ze soms al bekenden tegen of je maakt snel contact met andere dansliefhebbers'', vult Karina aan. Dansschool Ruitenbeek heeft nog steeds leerlingen van het eerste uur en de lange wand van de dansvloer toont de vele bekers die wedstrijdparen in de jaren hebben gewonnen. Hier heeft Wim nu ook de lichtere tinten doorgezet en in de zoldering nieuwe sfeerverlichting aangebracht.

OPEN HUIS

Dansschool Ruitenbeek is er niet alleen om nieuwe dansen te leren of passen op te halen. ,,We hebben dit seizoen ruimte voor beginners op de maandag- en vrijdagavond. Hier leer je onder meer de Quickstep, Engelse Wals, Tango, Cha-cha-cha en Jive. De eerste drie zijn klassieke ballroomdansen en de andere hebben meer swing. Daarnaast zijn er vervolgcursussen waarbij we ook nieuwe dansen aanleren als de Rumba, Samba en Slow Foxtrot. En iedere twee weken hebben we vrijdansen. Vanaf acht uur start de muziek en bieden we een leuke zaterdagavond uit, waarbij alle verschillende dansen voorbij komen. Iedereen is welkom op de dansvloer'', besluit Wim Ruitenbeek. Kom aanstaande zaterdag 2 september kennismaken met Dansschool Ruitenbeek op haar Open Huis. De eerste dansavond aan de Parallelweg 10 is er gratis entree. Inschrijven voor de cursussen kan nu al of op de avond zelf. Kijk voor het complete aanbod van cursussen en verschillende foto's op haar website: www.dansschoolruitenbeek.nl.