• 2016-02-22 17:39:17 NIJMEGEN - Exterieur van een vestiging van Perry Sport. Het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport zou uitstel van betaling hebben aangevraagd. ANP OLAF KRAAK

    Olaf Kraak

Curator Perry Sport treft regeling met banken

VEENENDAAL (ANP) De curator van Perry Sport en Aktiesport trekt zijn kort geding tegen de vier banken van het failliete winkelconcern in. De partijen hebben op het laatste moment alsnog een regeling getroffen, maakte de curator donderdagmorgen bekend.

Curator Toni van Hees zou eigenlijk donderdagmiddag voor de rechter staan omdat de banken de volledige opbrengst van de huidige verkopen in de winkels opeisten. Maar beide kampen zijn het nu eens geworden over een verdeling van het binnenkomende geld. De banken, waaronder Rabobank en ING, zullen hun blokkade van de bankrekeningen van de sportzaken nu opheffen.

Perry Sport, Aktiesport en moederbedrijf USG werden onlangs failliet verklaard. Er is nog altijd geen duidelijkheid over een mogelijke doorstart. De curator voert al bijna een week gesprekken met overnamekandidaten. Het gaat zowel om financiële investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk winkels van Perry Sport en Aktiesport tezamen in één deal te verkopen.