• Burenactie Dragonder
  • Burenactie Dragonder

Burenactie zonnepanelen in Dragonder

VEENENDAAL Bewoners van twintig woningen aan de Willem Barentszstraat hebben samen met het Veenendaalse bedrijf EnerSolar een burenactie zonnepanelen gerealiseerd. Het gaat om 209 zonnepanelen met een opbrengst van bijna 54.000 kilowattuur jaarlijks. ,,Daarmee brengen zij hun energierekening met gemiddeld 620 euro per jaar omlaag. Het is een actie die binnen handbereik is voor alle inwoners van Veenendaal en omstreken. Samen investeren in zonnepanelen is voordeliger, makkelijker en leuker", zegt Gert-Jan Oosterhagen van EnerSolar.

Op 26 november organiseert het bedrijf een informatieavond. Belangstellenden kunnen zich met een e-mail opgeven: info@enersolar.nl De bijeenkomst wordt op een nader te bepalen locatie gehouden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Veenendaal loopt bepaald niet achterop bij de plaatsing van zonnepanelen. Ondernemers en de gemeente hebben de handen ineen geslagen voor gezamenlijke omvangrijke zonnepanelen-projecten, waarvoor ook elders in het land belangstelling is. De meeste nieuwbouwwoningen worden voorzien van zonnepanelen. Vorig jaar werden er in Nederland drie miljoen zonnepanelen geïnstalleerd, een toename van zestig procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Begin dit jaar telde Nederland 12 miljoen zonnepanelen, goed voor een piekvermogen van drieduizend megawatt ofwel 2,2 procent van de totale elektriciteitsproductie. De zonne-energiesector ontwikkelt zich snel, begin dit jaar lagen bij ruim een half miljoen huishoudens zonnepanelen op het dak. Prijsdalingen en bewustwording liggen daar volgens kenners aan ten grondslag.