• Kom lekker genieten bij Brew van thee of koffie, een elfuurtje, smakelijke lunch tot een High Tea met sandwiches en scones.

    Astrid Meyer

Brew biedt nieuwe smaken

Advertorial

VEENENDAAL Heerlijke biologische fairtrade thee met natuurlijke smaken, vers gebrande koffiebonen tot een complete lunch en zachte chocoladebonbons. Koffie- en theehuis Brew aan de Brouwersgracht 69 maakt van uw bezoek een beleving.

Brew heeft in een industriële stijl met beton en grijze wanden een heel vriendelijke en huiselijke sfeer gecreëerd. Met banken en tafeltjes tegen de wand tot comfortabele fauteuils en banken bij de open haard om gezellig te zitten. ,,Bezoekers kunnen de hele dag terecht voor een moment genieten. Even weg van werk, zitten na al het shoppen of elkaar ontmoeten'', vertellen Marc Roskamp en Marissa van der Zwan. Ze ontmoetten elkaar op de werkvloer van een culinair kasteel. Hier groeide een wens uit tot een project om samen een gespecialiseerde tearoom te starten. ,,Dit is iets waar we in Veenendaal echt een aanvulling bieden. We zijn bij het Italiaanse theebedrijf 'La Via del Té', De weg van de thee, geweest om alles zelf te zien en te proeven.''

BELEVING Uit de verse koffiebonen in de bussen tegen de achterwand zetten de gastheer of -vrouw een heerlijke kop koffie. En een kopje thee is een complete belevenis met de 33 verschillende smaken losse thee en presentatie op tafel. ,,Gasten krijgen een cafetiere waar zij zelf hun thee in kunnen scheppen met een lepeltje 'One cup of perfect tea'. Hierna kokend water erop en met met de zandloper kun je precies de tijd aflezen om de thee te laten trekken. Drie minuten voor groene thee, vier voor vruchtenthee en vijf voor zwarte thee. Door het fijne filter omlaag te drukken heb je geen theeblaadjes in het water, maar een heerlijk kopje thee'', legt Marissa uit. Natuurlijk zijn zowel de thee als koffie ook te koop voor thuis. ,,De koffiebonen kunnen we voor onze klanten tevens vers malen om mee te nemen en we hebben verder stijlvolle koffiemachines van het Zwitserse Jura. Voor op het werk of om thuis te genieten of cadeau te doen. Of kies een leuk giftpakket met een complete theeset en enkele lekkere smaken'', vult Marc aan.

Bij de koffie of thee biedt Brew een brede keuze in handgemaakte chocolade bonbons. Zachte fijne chocolade met verrassende combinaties in smaken die zij leuk presenteren op een plankje. Met variaties als banaan karamel tot boswandeling biedt Brew zoete vruchten- tot volwassen smaken. ,,Binnenkort gaan we de chocoladelijn, gemaakt door chocolatiers uit Gemmert, uitbreiden met onze eigen smaken. Bij deze Brewbonbons zullen we tevens enkele suikervrije soorten presenteren. Ook heerlijk als cadeau.'' Naast koffie en thee met wat lekkers kunt u bij Brew verder kiezen voor een elfuurtje of een smakelijke lunch met een Tosti anders dan anders of robuust brood tot 's middags een High Tea met sandwiches en scones. ,,En we serveren tevens een heerlijk biertje of fris om de dag met de borrel af te sluiten. Het is mogelijk Brew af te huren voor uw event, ook 's avonds. En we zullen zelf met leuke events de bezoekers van het centrum verrassen. Volg voor al het nieuws en aankondigingen onze Facebook'', besluiten Marc en Marissa. Kom eens genieten aan de Brouwersgracht 69 en kijk voor alle informatie op hun site: www.brew-veenendaal.nl.