Bouw huurwoningen 't Stempel van start

VEENENDAAL BPD realiseert voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance 41 vrije sector huurwoningen in het gebouw 't Stempel fase 1 aan de rand van het centrum in Veenendaal. Wethouder Arianne Hollander sloeg maandag symbolisch de eerste piketpaal in bijzijn van de projectbetrokkenen. De oplevering van het complex wordt in de zomer van 2016 verwacht.

Wethouder Arianne Hollander: ,,De gemeente is blij dat er op deze braakliggende locatie nu wat gaat gebeuren. Volgend jaar is het horecaplan voltooid.'' Rob Arends, ontwikkelingsmanager bij BPD: ,,We zijn blij dat we na jarenlang plannen maken, nu eindelijk kunnen beginnen met  bouwen. Nu gaan we snel plannen maken voor fase 2!''

Rob Vester, director van het Ontwikkelingsbedrijf van Syntrus Achmea: ,,Deze vrije sector huurwoningen voorzien in een grote behoefte op de woningmarkt en zijn daarmee een uitstekende aanvulling in de beleggingsportefeuilles van onze klanten.''

't Stempel is een nieuwbouwproject in Veenendaal aan de rand van het centrum, naast het gemeentehuis. Het gebouw met vier woonlagen is ontworpen door architectenbureau DSA. De begane grond bestaat uit commerciële ruimten, op de verdiepingen zijn appartementen gesitueerd. Het gebouw dat nu gebouwd gaat worden is fase 1 van het complex. Fase 2 is in ontwikkeling.

BIJ DE FOTO Van links naar rechts: Rob Arends, Eric van Winsen (BPD) Arianne Hollander (gemeente Veenendaal), Peter Appeljan (Syntrus Achmea).