• Schuif eens aan op het terras bij Bite voor een borrel, smakelijke lunch of een verrassend diner met gezonde en eerlijke producten

    Astrid Meyer

Bite viert eerste verjaardag

VEENENDAAL Bite biedt met haar Food en Bar een unieke beleving aan de Brouwersgracht. Het restaurant viert deze maand haar eerste verjaardag met een feestelijk 5 gangen diner. En het terras staat opgesteld om hier bij mooi weer lekker buiten van te genieten.

Bite heeft een heerlijk eerste jaar achter de rug. Tim Berens en Bob Vermeer waren jaren werkzaam in de horeca met plannen voor een restaurant en vorig jaar konden zij hun eigen keuken aan Veenendaal presenteren. ,,Het was lange voorbereiding en plots was daar de mogelijkheid echt te starten. We hebben een fantastisch jaar achter de rug en zijn ook heel dankbaar voor iedereen die het mogelijk heeft gemaakt. Zowel in de goede samenwerking met lokale ondernemers als natuurlijk onze gasten. Veel mensen mogen we regelmatig verwelkomen en zij krijgen zeker een persoonlijk bedankje van ons. Naast de wisselende kaart kunnen gasten altijd kiezen uit het Bite Menu. Gezond en eerlijk eten waarbij de chef u verrast met heerlijke gerechten in drie tot zes gangen.''

ACTIEMENU Gasten kunnen bij Bite genieten van heerlijk variaties op streetfood uit de hele wereld. ,,Iedere twee maanden hebben we een nieuwe kaart. Onze chef Christiaan van Otterlo haalt inspiratie uit wat in wereldsteden bij eetkraampjes te halen is. Denk aan een brioche broodjes met lamszwezerik, stoof en worst, een rode kool salade en heerlijke mosterdsaus.'' Een restaurantgerecht gebaseerd op de basis van een Amerikaanse Haute Dog. Bij alle gerechten geeft Bite naast een smaakvolle wijntip tevens een biertip. ,,We hebben reeds een gezellige bierproefavond gehad en zullen 31 mei opnieuw een bierproeverij houden. Hierbij bieden we een 4 gangen diner voor 27,50 euro en mensen kunnen dit combineren met biertjes van lokale brouwerijen. Eén van de brouwers zal aanwezig zijn om meer te vertellen over het bier en hoe dit heel goed bij veel gerechten te combineren is. En ook als je nog niet bij ons hebt gegeten, nodigen we je natuurlijk uit van 14 tot en met 20 mei bij ons aan te schuiven. Dan hebben we een heerlijk 5 gangen feestdiner samengesteld voor maar 25 euro'', vervolgt Tim.

ZOMERTERRAS Kussentjes in de halfronde bank bij de ronde tafel, enkele bistrotafeltjes om met z'n tweeën aan te zitten of schuif ze bij elkaar voor een groter gezelschap. Met een boompje of bak lavendel voor wat afscheiding zit je heerlijk buiten om te genieten van een lunch of verrassende dinergerechten. En voor een borrel aan het einde van de dag kun je tevens je glas even neerzetten op een hoge bartafel. Bite heeft op het Kees Stipplein weer een gezellig terras ingericht voor deze zomer. ,,De banken hebben we even opgeknapt en verder zijn er veel nieuwe tafeltjes en stoeltjes bijgekomen. Lekker ongedwongen, zoals de sfeer die we binnen hebben ingericht'', toont Tim. Bezoek Bite aan de Brouwersgracht 168 voor een gezellige borrel, schuif eens aan voor een lunch met een smakelijk soep, salade en broodjes of een verrassend diner met gezonde en eerlijke producten. Kijk voor meer informatie, de openingstijden en het lunch- en dinermenu op haar site: www.bite.restaurant.