• Astrid Meyer

Bite: verrassend en eerlijk eten

Advertorial

Zomermenu aan de Brouwersgracht

VEENENDAAL Met rieten stoeltjes onder grote lichte vierkante parasols heeft Bite een zeer uitnodigend terras op het Stipplein. De halfronde houten banken geven een gezellige sfeer om te genieten van een goede wijn en borrel bites. Bijvoorbeeld nacho's uit de oven, gefrituurde gamba's of een charcuterie plankje.

 

In het restaurant heeft Bite tevens een combinatie van lounge met gezellig samen tafelen gecreëerd, in samenwerking met Sigrid Binnenhuisadvies. In de hoge ruimte met tafels langs de Brouwersgracht hangen grote lampen als wensballonnen met een oranje voile. Aan de wand zijn ruwe houten planken en kistjes bevestigd en aan de andere zijde is een houten wijnmuur. Vanaf de L-vormige bar komen heerlijke verfrissende dranken. ,,We hebben een aantal mooie gins en tonics naast ons wijnaanbod en heerlijke bieren. Achter de bar is onze open keuken waar chef Christiaan van Otterlo zijn bijzondere creaties met smaken uit alle werelddelen bereidt. Erg populair is zijn Bulgur Salade met onder andere geitenkaas en granaatappel. Ook het stoombroodje buikspek valt goed in de smaak. Deze combineren we met een zoetzure salade, koriander, suikerpinda en hoisinsaus. Gerechten die heerlijk zijn voor de lunch of als voorgerecht bij het diner'', stelt Tim voor.

 

STREETFOOD Tim Berens en Bob Vermeer hebben elkaar ontmoet bij hun eerste baantje in de horeca en inmiddels jaren ervaring. ,,We zijn het afgelopen jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor ons eigen restaurant aan de Brouwersgracht. En nu kunnen we gasten van alle leeftijden in Bite verwelkomen.´´ Het restaurant komt iedere twee maanden met nieuwe streetfood gerechten; bekende smaken uit alle windstreken. Maar dan luxe gepresenteerd, zoals je in een restaurant mag verwachten. En met de jarenlange ervaring in wijnen weet Bite ook de smaakvolle gerechten te combineren met mooie wijnen. Deze zomer wil zij tevens een bierarrangement gaan aanbieden met advies bij vis en vlees voor een heerlijk donker bier of juist een frisse Radler. ,,Alles uit onze keuken is iedere dag opnieuw vers bereidt, tot aan de mayonaise. We kunnen rekening houden met diëten, heerlijke vegetarische gerechten samenstellen en ook voor de kinderen bieden we keuze in een klein stukje vlees of vis met bijvoorbeeld onze huisgemaakte frieten'', aldus Bob.

 

FOODSTORE De zomermaanden juli en augustus heeft Bite een openingsaanbieding. ,,Naast de vaste prijzen op de kaart met de wisselende gerechten iedere twee maanden, verrassen we onze gasten graag met ons Bite menu. Door de chef samengesteld met heerlijke seizoensgroenten. De komende twee maanden kunt u een avond heerlijk tafelen met een 5-gangen zomermenu voor maar € 29,50 per persoon.'' Na de zomermaanden zal Bite tevens haar Foodstore openen. ,,Hier zijn dan dagelijks vers bereide, gezonde éénpersoonsmaaltijden te koop. Blijf onze Facebook volgen voor het laatste nieuws en acties'', besluiten Tim en Bob. Neem ook eens plaats voor een drankje of hapje aan de Brouwersgracht 168 en kijk voor meer informatie en de menukaarten voor lunch en diner op: www.bite.restaurant.