• Astrid Meyer

Bite opent met nieuw menu

Advertorial

VEENENDAAL Bite aan de Brouwersgracht 168 zal 17 januari haar deuren weer openen, na een korte vakantieperiode. ,,Wij zijn er een goede twee weken tussenuit geweest na een druk jaar en heel gezellige decembermaand. Maar hebben ook veel voorbereidingen gedaan voor het nieuwe jaar. Zoals leuke thema-avonden en een nieuwe lunch- en dinerkaart'', vertellen Tim Berens en Bob Vermeer.

Bite staat voor gezond en eerlijk eten en is geboren uit een wens van de twee vrienden. Zij hebben beiden jarenlange ervaring in de horeca en hadden de droom een eigen restaurant te starten. ,,Waar wij met name altijd naar hebben gekeken, is de nationale trots van wat mensen over de hele wereld in hun eigen land bereiden. Streetfood met verse producten en passie gemaakt. Dit willen we onze gasten ook laten ervaren. Alles is dagelijks vers, tot aan onze huisgemaakte frieten. Bewust, Inspirerend, Toegankelijk en Eerlijk: BITE!'' Het restaurant heeft afgelopen zomer de deuren mogen openen. Binnen heeft de grote ruimte met wat kleine afscheidingen een intieme sfeer gekregen. Met enkele tafeltjes voor twee of vier gasten, loungehoekjes tot een lange tafel om met een vriendengroep een avond samen te genieten.

NIEUWE KAARTEN

Bite heeft een uitgebreide keuze in gerechten en zal dit nieuwe jaar starten met een Bite lunchkaart. ,,Onze Chef Christiaan van Otterlo heeft weer een mooie keuze gemaakt in heerlijke lichte gerechten. We gaan onze gasten nog meer keuze geven door onder andere broodjes, salades en soepen toe te voegen. Natuurlijk helemaal in de stijl van Bite met internationale lunchkeuzes, geïnspireerd op streetfood. Smaakvol gepresenteerd op een luxe wijze, welke je in een restaurant mag verwachten. Ook met onze dinergerechten hebben we de kaart weer weten op te frissen. Enkele favorieten zullen hier nog steeds op te vinden zijn, maar ook hebben we nieuwe smaken en combinaties in de menu's. En vraag ons gerust naar de wijnkaart, hieruit kunnen we uit ervaring een passende keuze aanbevelen.'' Bite opent 17 januari weer voor het nieuwe jaar en start direct met een heerlijke actie. ,,We bieden in januari en februari ons vijfgangen Bitemenu aan voor maar 29,50 euro. Laat je verrassen met iedere keer weer andere heerlijke daggerechten uit onze keuken.'' 

THEMA-AVONDEN

Het nieuwe jaar brengt naast een nieuwe lunch- en dinerkaart tevens leuke activiteiten naar Bite. ,,We willen mensen nog meer een beleving geven en daar hoort in ieder geval muziek bij. Maar eerst komt er 25 januari een Bier-spijsproeverij. Proef verschillende bieren met een aantal bijpassende gerechten. In februari zal er een Lazy Sunday Session zijn; Loungen met livemuziek op de 11de. En we bieden een bijzonder romantisch Valentijnsdiner op de 14de'', besluiten Tim en Bob. Volg Bite op Facebook voor alle evenementen in het restaurant in het nieuwe jaar. Bite is dinsdag tot en met donderdag geopend van twaalf tot tien uur 's avonds. Vrijdag en zaterdag van twaalf uur tot middernacht en op zondag van drie tot tien uur. Voor meer informatie, de nieuwe menu's en om te reserveren kijk op haar site: www.bite.restaurant.