• Restaurant Vendel

'Beste terras' van Utrecht is in Veenendaal

VEENENDAAL Het 'beste terras' van Utrecht is te vinden in Veenendaal. Dat meldt Misset Horeca in haar jaarlijkse Terras Top 100. In de editie van 2019 staat Vendel in Veenendaal op nummer 9, en daarmee is het het hoogst geplaatste terras van de provincie Utrecht.

De Werf in Veere is maandag uitgeroepen tot winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100 2019. Het Zeeuwse terras wist zowel de mystery guest, de vakjury als de hoofdjury ervan te overtuigen dat zij het beste terras van Nederland 2019 zijn. De Werf laat daarmee Brasa in Purmerend (de nummer 2) en Pelle's in Deurningen (de nummer 3) achter zich. De lijst werd voor de twaalfde keer gepresenteerd.

De Misset Horeca Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze aan vier voorwaarden voldoen: het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bijvoorbeeld op een pretpark), er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn. Alle ingeschreven bedrijven zijn vervolgens bezocht door een mystery guest én een vakjurylid. Beide bezoeken waren onaangekondigd. De uiteindelijke top-7 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze. 

De volledige lijst is te vinden op missethoreca.nl/terrastop100.