• Slijterij Het Plein heeft een uitgebreid assortiment wijnen, speciaalbier en distillaten, zoals Beek Spirits van Jan Beek

    Slijterij Het Plein

Beek Spirits bij Het Plein

Advertorial

VEENENDAAL Oud-Veenendaler Jan Beek zal zaterdag 19 mei komen vertellen over zijn drankenlijn bij Slijterij Het Plein. Een gezellige middag met mooie verhalen en daar mag natuurlijk ook geproefd worden.

Slijterij Het Plein op het Slotemaker de Bruïneplein zorgt er regelmatig voor dat er wat te beleven is in de winkel. ,,We zijn de laatste zelfstandige slijterij in Veenendaal en doen graag iets extra voor onze klanten. Hier aan het plein is het altijd makkelijk binnenlopen met een gratis parkeerplek voor de deur en natuurlijk ook een makkelijke tussenstop bij het doen van de boodschappen. Even snel bij de slijter langs voor dat ene lekkere drankje of dat net iets bijzonderder speciaalbier. Want naast de gangbare merken voeren we een uitgebreid assortiment met wijnen van over de hele wereld, mooie bijzondere distillaten en de nog steeds groeiende hoeveelheid speciaalbier", vertelt Jos van Garderen.

SPECIAALBIER Jos blijft op verschillende manieren inspelen op de wensen van zijn klanten. Zo organiseert Slijterij Het Plein regelmatig proeverijen en houden ze het assortiment afwisselend en verrassend. ,,Maandag 28 mei houden we ons jaarlijks likeurendiner weer in samenwerking met Residence Rhenen. Een avond waarop we mensen nieuwe smaakervaringen op laten doen en elk jaar iets vernieuwends proberen te brengen. De combinatie tussen spijs en likeur is een uitdagende, maar in de afgelopen jaren zijn wij samen met het keukenteam van Residence Rhenen een sterk team gebleken. In de winkel proberen we een gevarieerd aanbod te houden. Als je naar speciaalbier kijkt is de keuze bijvoorbeeld zo oneindig groot en natuurlijk zouden we het liefst alles willen verkopen, maar dat gaat helaas niet.''

BEEK SPIRITS Ook zo'n nieuweling in het assortiment van Slijterij Het Plein is de gevarieerde drankenlijn van Beek Spirits, van oud-Veenendaler Jan Beek. Met in totaal slechts acht verschillende dranken is het een bescheiden lijn te noemen, maar zeker geen simpele lijn. ,,Jan Beek is een man die staat voor vakmanschap, eerlijke producten en zuiverheid in dranken en smaken. Hij heeft elk van zijn producten zelf van de grondstof tot het eindproduct geselecteerd en gevolgd. En dit proef je terug in het eindresultaat. Hij maakt kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om zeker te zijn van het beste resultaat. Zo biedt Beek een bitter van 18 kruiden, een zachte korenwijn en krachtige oude jenever, maar ook tropische rum, Zuid-Afrikaanse gin en de allereerste blend van Nederlandse whisky's. En af en toe heeft Jan ook iets speciaals, een vintage-serie. Zoals ditmaal een echte Schotse Single Malt Whisky, maar hier verrast hij zijn klanten ieder keer met iets anders. Op de proeverij zal hij ook wat dranken mixen. Kom maar langs voor de meest smakelijke verrassingen!'', besluit Jos.

PROEVERIJ Ook nieuwsgierig naar de dranken van Beek Spirits? Kom zaterdagmiddag 19 mei langs bij Slijterij Het Plein aan het Slotemaker de Bruïneplein. Voor meer informatie kijk ook op de website: www.slijterij-hetplein.nl.