• Museum Veenendaal
  • Pokon Naturado

Bedrijven presenteren zich bij Made in Veenendaal

VEENENDAAL Dertien bedrijven, gevestigd in Veenendaal presenteren zich in de tentoonstelling Made in Veenendaal. Deze bedrijven hebben een uniek karakter en zijn landelijk of internationaal georiënteerd. Deze tentoonstelling biedt bewoners uit Veenendaal en uit de regio een unieke gelegenheid om met hen kennis te maken. Bovendien ontvangen de eerste vijftig bezoekers gratis een goodiebag gevuld met verschillende items van deze bedrijven.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Made in Veenendaal zijn drie glas-in-loodramen met een mondiale voorstelling geïnstalleerd, ontworpen door de Rotterdamse architect ir. M.C.A. Meischke (1893-1973). De glas-in-loodramen zijn een erfenis uit het gebouw van de SKF Rollagerfabriek aan de Wageningselaan. Uit de SKF Rollagerfabriek is later NN Netherlands ontstaan. NN is een van de dertien bedrijven die zich presenteert. Ook maakt u kennis met de bedrijven: Elekta, Kliko, Koninklijke Ginkel Groep, Dishman, Pokon Naturado, J. Heebink logistic services, Tefal, Passies Internationale verhuisbedrijven, HatchTech, Sanorice, Info Support en Lantor. Naast de uniciteit van deze dertien bedrijven staat de tentoonstelling in het teken van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van hun innovatieve producten.

Innovatie staat hoog in het vaandel bij HatchTec, wereldspeler als het gaat om kuikenbroederijen. Maar ook bij Elekta die om zijn brachytherapy voor kankerpatienten bekend staat bij meer dan 2000 ziekenhuizen over de hele wereld.

Echt Veenendaals is de Koninklijke Ginkel Groep die van oorsprong in 1903 is begonnen, toen A.P. van Ginkel een 'bloemisterij' startte aan de Nieuweweg. Ook het Veenendaalse bedrijf J. Heebink logistic services is door J. Heebink in 1970 vanuit huis bij De Klomp begonnen.

Al jaren zijn Lantor en Dishman gevestigd in het centrum van Veenendaal. Lantor laat in de tentoonstelling de synthetische vliezen zien die worden toegepast in producten als een kano of een wiek. Dishman vervaardigt al jaren uit wolvet cholesterol voor de productie van vitamine B. Ook specialist op IT gebied: Infosupport en specialist op het gebied van verhuizen: Passies Verhuizers

De tentoonstelling Made in Veenendaal laat bezoekers kennis maken met deze unieke bedrijven waarvan veel producten voor een feest der herkenning zijn.

Museum Veenendaal is gevestigd op de begane grond van de Cultuurfabriek

Kees Stipplein 76

3901 TP VEENENDAAL

0318 55 00 10

www.museumveenendaal.nl

info@museumveenendaal.nl