• Van links naar rechts: Jan Kappers, Teamcoördinator Vastgoed en Geodesie - Gemeente Veenendaal, en Erik de Ruiter, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio Midden

    BAM Bouw en Techniek

BAM verwerft onderhoudscontract voor gebouwen gemeente Veenendaal

VEENENDAAL BAM Bouw en Techniek gaat zich bezighouden met het onderhoud aan acht gebouwen van de gemeente Veenendaal. Dinsdag ondertekenden Jan Kappers, Teamcoördinator Vastgoed en Geodesie namens de gemeente Veenendaal, en Erik de Ruiter, directeur BAM Bouw en Techniek–Regio Midden, de overeenkomst. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en kent de mogelijkheid tot verlenging met tweemaal één jaar.

De gemeente Veenendaal brengt het onderhoud van de installaties van haar complexere gebouwen onder bij BAM voor een eenduidige werkwijze en efficiënte uitvoering, zo wordt gemeld in een persbericht. ,,De bedrijfskritische locaties die onder het contract vallen zijn onder meer het gemeentehuis, bibliotheek de Cultuurfabriek, muziekschool Spectrum en theater Lampegiet. BAM verzorgt voor deze locaties het preventief en correctief onderhoud op basis van omschreven prestaties die de bedrijfszekerheid waarborgen.''

Tot de opdracht behoort ook het verbeteren van de energieprestaties van de locaties. De gemeente Veenendaal heeft als doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn. Op korte termijn wil de gemeente energiebesparende maatregelen voor haar eigen gebouwen. BAM Bouw en Techniek adviseert de gemeente met integrale oplossingen voor gebouwen en installaties die klaar zijn voor de toekomst.

,,We hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking", aldus Erik de Ruiter. ,,Ons projectteam beschikt over de juiste, technische expertise en heeft een sterke, regionale betrokkenheid."