• Archief BDU Media

Bakker Roel scoort een 9 in oliebollentest AD

VEENENDAAL Bakker Roel heeft een 9 gekregen in de AD oliebollentest. Goed voor een gedeelde achtste plaats. De keten, met meerdere vestigingen in de provincie Utrecht, is onderdeel van het Roel-Brokkingconcern. ,,Met andere, eigen receptuur ook tot de top 10 doordringen is knap. Dan heb je gouden bakkershandjes. Uitstekende oliebol'', zo concludeert het AD, dat de lijst vandaag publiceerde. In Veenendaal is Bakker Roel te vinden in winkelcentrum Ellekoot.

De beste oliebol van Nederland wordt volgens de test, net als vorig jaar, verkocht bij Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse. De bakker scoorde een 10. In deze 24e oliebollentest ging de tweede plaats naar Bakkerij Brokking, waar bakker Roel onder valt, in IJsselstein. Bakkerij Aad Klootwijk uit Capelle aan den IJssel eindigde op de derde plaats.

In de lijst staat ook Bakker Snoep (Schoneveld 35, Rhenen). Die bedrijf krijgt van het AD een 3,5. ,,Als hij de kans krijgt, moet Snoep zich maar aanmelden voor bakles. Dat is hard nodig. Dit lijkt nog het meest op te zoet krentenbrood met het uiterlijk van een wrattenzwijn'', aldus de jury.

Bekijk hier de volledige lijst van het AD.