• Pernella van Barneveld (tweede van rechts) met een aantal medewerksters van Ami Veenendaal.

    Aart Aalbers

Ami is de leukste kapper

Advertorial

VEENENDAAL Ami Kappers Veenendaal is door een onafhankelijke jury voor het jaar 2019 uitgeroepen tot de leukste kapper en kapsalon van Veenendaal. Franchise-neemster Pernella van Barneveld is daar maar wat trots op. ,,We hebben ook een fantastische top team van tien kapsters en kappers. Moet je weten dat je in Veenendaal op 72 plaatsen terecht kunt voor haarverzorging en wij komen als beste uit de bus. Iets om trots op te zijn toch?"

Aart Aalbers

Wanneer je bij Ami Kappers Veenendaal binnenstapt, proef je het al direct aan de sfeer. Die is buitengewoon goed. Van Barneveld vertelt dat haar personeel onderling reuze met elkaar kan opschieten en dat bepaalt al voor een groot gedeelte de sfeer. De geboren en getogen Veense zit al twintig jaar in het kappersvak en knipt zelf ook nog enkele dagen in de week mee. ,, Ook geef ik les op de kapperschool en zit in de examencommissie. Momenteel geef ik al mijn aandacht aan onze nieuwe Ami kapsalon in de Voorstraat in Woudenberg. En natuurlijk bezoek ik beurzen om voor mijn cliënten op de hoogte te blijven van het allernieuwste in ons vak. Binnenkort ga ik naar de beurs in Londen. Op beurzen doe ik veel inspiratie op en zie ik de nieuwste technieken zodat we naar onze cliënten toe up to date blijven."

OCHTEND ONTSPANNEN In de all round kapsalon zijn op deze middag bijna alle stoelen bezet. Zowel vrouwen als mannen voelen zich welkom bij Ami. Voor de mannen is zelfs een speciale barbierhoek. Van Barneveld: ,,We hebben twee ouderwetse herenstoelen aangeschaft waarin de mannen heerlijk achterover kunnen leunen terwijl wij hun baard of snor in elk gewenst model scheren of trimmen. Naar de kapper gaan is tegenwoordig meer beleving."

Ami verkoopt ook cadeaubonnen voor een kappersbehandeling. ,,Vanmorgen nog werd een bon door een mevrouw verzilverd. Wij wassen en knippen niet alleen, de mevrouw in kwestie was jarig en daarom zorgden we ook voor koffie met gebak en een glaasje bubbels. Voor mevrouw was het een heerlijke ochtend ontspannen in de kapsalon."

EIGEN MAGAZINE De goedlachse Van Barneveld, die sinds vier jaar eigenaresse is van Ami Veenendaal, vertelt met nog 110 kapsalons aangesloten te zijn bij de franchise organisatie van Ami. ,,Dat geeft ons een goede ondersteuning. Ami geeft bijvoorbeeld driemaal per jaar het Ami magazine uit. Ook heeft Ami een eigen opleidingsinstituut in Deventer waar onze kappers en kapsters diverse trainingen volgen. Daar leren ze de allernieuwste knip- en kleurtechnieken. En natuurlijk niet te vergeten onze eigen Ami-producten lijn die onder de naam IVY op de markt wordt gezet. We verkopen een complete lijn voor haarverzorging en styling. Oftewel alles voor het goede onderhoud van je haar. Onze zilvershampoo is een bestseller." Van Barneveld, die in haar vrije tijd kilometers hard loopt en ook aan de triatlon in Veenendaal heeft meegedaan, voegt er nog snel aan toe dat alle producten die ze verkoopt volledig 'vegan' zijn.

INFORMATIE Het bedrijf is te volgen op Facebook en Instagram en via www.amikappers.nl/veenendaal.