• Remko de Waal

AH Corridor op zondag dicht

VEENENDAAL De vestiging van Albert Heijn in winkelcentrum Corridor blijft in ieder geval tot eind 2019 elke zondag, dus ook tijdens koopzondagen, gesloten. Eind 2019 opent AH in Veenendaal-Oost een nieuwe winkel met een oppervlakte van ruim 1500 vierkante meter. Hierna wordt beslist over de toekomst van de vestiging in de Corridor.

Filiaalleider Stephan Vermeulen windt er geen doekjes om. ,,We behalen op een zondag maar de helft van de omzet die nodig is om de kosten te dekken. Zelfs op een koopzondag draaien we te weinig omzet. Het zijn dan overwegend passanten die een blikje cola kopen."

NIET PRETTIG AH deed onderzoek naar de oorzaak. Vermeulen: ,,Cliënten gaven, als belangrijkste reden voor het wegblijven op zondag, aan dat als er geen koopzondag is, men zich dan niet prettig voelt in een verlaten Corridor. We bekijken nog of we eenmalig op de zondag voor kerst open zullen gaan."

GERUCHTEN Over de geruchten over het sluiten van de AH in het centrum wil Vermeulen het volgende kwijt: ,,Na de opening van de nieuwe winkel in Veenendaal-Oost zal de winkel in de Corridor waarschijnlijk te groot zijn. We gaan dan bekijken hoe we verder gaan. Een kleinere winkel in het centrum is een optie."