Afronding Brouwerspoort een stap dichterbij

VEENENDAAL Tijdens de Provada hebben AM en Top Vastgoed een overeenkomst gesloten met gemeente Veenendaal ten aanzien van een bouwperceel in het centrumplan Brouwerspoort. Over enkele maanden starten zij met de bouw van appartementen en 5860 vierkante meter winkelruimte, inclusief een parkeerdek met ruimte voor zo´n tweehonderd parkeerplaatsen.

AM en Top Vastgoed maakten eerder al bekend dat er overeenstemming is bereikt met Hoogvliet Beheer over de verwerving van de winkels en het parkeerdek. In het project zal een Hoogvliet supermarkt van 2700 vierkante meter gevestigd worden. Hoogvliet verhuist hierdoor van haar huidige locatie, aan de rand van het centrum, naar deze nieuwe locatie. Naast deze winkel is er nog een unit van ruim 2.000 m2 voor een tweede supermarkt gepland. De appartementen op de tweede en derde verdieping worden huurwoningen.

Naar verwachting zal het complex medio volgend jaar worden opgeleverd. Bouwbedrijf De Vries en Verburg is als aannemer geselecteerd. De ontwerper van het complex is Moke Architecten uit Amsterdam.