• Archief BDUmedia

Vernieuwing en verjonging bij PvdA Veenendaal

VEENENDAAL De PvdA afdeling in Veenendaal heeft vorige week de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 vastgesteld. De afdeling was er snel uit. Hans van de Braak werd verkozen tot lijsttrekker, nummer twee is Moska Hellamand en op nummer drie staat Eva van der Schoot.

Hans van de Braak is een nieuwkomer in de lokale politiek. Hij was actief voor GroenLinks in zijn vorige woonplaats Leidschendam. ,,Zijn brede blik en zijn ervaring in het begeleiden van jonge mensen maken hem bij uitstek geschikt om met dit aanstekelijk werkende team een prikkelende inbreng in de raad neer te zetten'', aldus de PvdA in een persbericht.

Na Van de Braak staan er liefst vier jonge mensen op de PvdA-lijst. Moska Hellamand, een studerende dochter van Afghaanse vluchtelingen, die op 5-jarige leeftijd naar Nederland kwam, staat tweede. Derde is Eva van der Schoot, een jonge moeder die lid is van de schaduwfractie. Nummer vier is Umar van de Pol, actief lid van de Jonge Socialisten Utrecht, die onderzoekt of er in Veenendaal voldoende belangstelling bestaat voor een afdeling Veenendaal. De student Lars van Unen completeert dit kwartet.

Wat opvalt is dat schaduwraadslid Jan Schoeman in de top is weggevallen, hij is op de vijftiende plek terug te vinden. De huidige fractievoorzitter Albert Doelwijt staat als lijstduwer op de twintigste plek. Hij wil om privé redenen, net als het huidige raadslid Puck van Aart, niet opnieuw een raadsperiode meemaken.

De top-15 van de PvdA-lijst ziet er als volgt uit:

1. Hans van de Braak

2. Moska Hellamand

3. Eva van der Schoot

4. Umar van de Pol

5. Puck van Aart

6. Henriëtte van den Berg

7. Hennie Bos

8. Marja van de Braak

9. Yvonne Cloo

10. Ali Groebe

11. Wout van de Haar

12. René Middag

13. Jetse Reijenga

14. Jos Schilte

15. Jan Schoeman