• Han Giskes

Veenendaal heeft 36 stembureaus

VEENENDAAL Veenendaal heeft 36 stembureaus. Daar kan op woensdag 21 maart worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tevens kan een stem worden uitgebracht in het kader van een raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, in de wandeling ook wel de sleepwet genoemd. Dezer dagen worden door de gemeente de stempassen per post bezorgd.

Op de stempas staat het adres van een stemlokaal in de buurt van de geadresseerde. Maar het is ook mogelijk bij elk willekeurig ander stembureau te gaan stemmen. Tevens is er een mobiel ofwel tijdelijk stembureau in de hal van verpleeghuis De Meent aan de Grote Beer, van 10.00 tot 12.00 uur. Kiezers die met de trein reizen kunnen op korte afstand van het station hun stem uitbrengen. Naast station Veenendaal-West is een stembureau in de hal van Sporthal West een de Veenslag. Dichtbij station Veenendaal-Centrum is een stembureau bij woonzorgcentrum De Engelenburg aan de Kerkewijk of de Patrimoniumschool aan de Patrimoniumlaan. Stembureaus zijn er ook in het gemeentehuis en in zwembad De Vallei. Wie gaat stemmen moet behalve de stempas ook een legitimatiebewijs meebrengen.

Het is mogelijk iemand een volmacht te geven om te stemmen. Meer informatie hierover is te vinden op het huis-aan-huis biljet met de kandidatenlijst, die omstreeks 8 maart tegemoet kan worden gezien, of op de website www.veenendaalstemt.nl.