• Archief BDUmedia

Van der Weerd geen lid meer van lokale VVD

VEENENDAAL Ronald van der Weerd heeft zijn kandidaatstelling voor de gemeenteraad ingetrokken en tevens zijn lidmaatschap van de lokale VVD opgezegd. Politieke partijen zijn alweer bezig met de vorming van kandidatenlijsten voor de volgend jaar maart te houden gemeenteraadsverkiezingen.

Van der Weerd blijft wel lid van de landelijke VVD. ,,Na ruim elf jaar trouwe dienst aan de partij heb ik de handdoek in de ring gegooid." Hij gaat zich beraden over zijn politieke toekomst. ,,Stoppen doe je niet zomaar", zegt Van der Weerd desgevraagd. ,,Omkijken en bij wijze van spreken met modder gooien is niet mijn stijl. Het vertrouwen tussen mij en het huidige politieke deel van de VVD is verdwenen. Maar mijn ambitie om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van Veenendaal is daarmee niet weg. Ik heb voldoende ideeën op verschillende terreinen waar het beter kan. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat er niets goed gaat."

Van der Weerd gaat zich de komende tijd beraden hoe een eventuele terugkeer in de raad er uit kan zien. ,,Of dat bij een bestaande partij is of een nieuwe partij of helemaal niet zal moeten blijken. Uiteraard moet het ook allemaal geloofwaardig blijven. Zo zal ik niet spontaan lid gaan worden van de SP.

Van der Weerd was raadslid in de periode 2010-2014. Bij de verkiezingen van 2014 daalde het zeteltal van de VVD van zes naar drie. Hij was ook raadscommissielid, campagneleider en zowel voorzitter van de VVD Veenendaal als van VVD Zuidoost-Utrecht, waarin de verschillende afdelingen van de partij zijn opgegaan.