• Aart Aalbers

Harold Schonewille lijsttrekker bij CDA Veenendaal

VEENENDAAL Harold Schonewille is op de ledenvergadering van het CDA in Veenendaal gekozen als de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Harold Schonewille is in Veenendaal bekend als musicus, dirigent en initiatiefnemer van muziek-, dans- en theaterschool Elevate. Schonewille wordt hiermee het nieuwe gezicht van het CDA in Veenendaal.

Tijdens dezelfde vergadering werd het verkiezingsprogramma vastgesteld. ,,Een overzichtelijk programma waarin relevante, lokale thema's nadrukkelijk worden benoemd en een herkenbare invulling krijgen vanuit het christendemocratisch gedachtengoed'', aldus het CDA in een persbericht.

De vergadering sloot aan op de ledenraadpleging over de koopzondag die de afgelopen weken is gehouden. In het nieuwe programma geeft het CDA ruimte om onder voorwaarden een beperkt aantal zondagsopenstellingen toe te laten. ,,Uit de ledenraadpleging bleek dat er binnen het CDA verschillend over dit onderwerp wordt gedacht maar dat niemand een '24/7 economie' wenselijk acht en dat het CDA aandacht moet blijven vragen voor de nadelen hiervan.''

Later dit jaar wordt de complete kandidatenlijst van het CDA vastgesteld.