• Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Feestelijke start JouwVeenendaal

VEENENDAAL Met een heus confettikanon is maandag in brasserie Bij Slik het startschot gegeven van de derde lokale Veense politieke partij: JouwVeenendaal. Het verkiezingsprogramma 2018 werd bekendgemaakt en de eerste drie kandidaten op de kandidatenlijst presenteerden zich.

Overigens mikken de jongeren, die zich laten adviseren door een professioneel communicatie buro, op zes raadszetels. Lijsttrekker Daniel van Binsbergen (29) manager in de horeca en student bestuurskunde, bekend van onder andere de Jongerenraad, is lijsttrekker van de nieuwe partij welke zich presenteert als een partij voor en door jongeren. De gemiddelde leeftijd van de eerste twaalf kandidaten is 21 jaar. Op nummer twee staat Sander van Gent daarna Sanne van Leeuwen, Tim van Haaren, Arnoud Snoei, Art Zeeman, Timo Terlouw, Pam Welgraven, Michelle van Eldik, Kevin Ike, Emiel van Leeuwen en Thom van de Haar.

PROGRAMMA In het verkiezingsprogramma staan enkele opvallende zaken. De jongeren willen alle gemeentelijke belastingen zoals rioolbelasting, hondenbelasting en OZB afschaffen en deze vervangen door slechts één belastingheffing. Deze nieuwe belasting moet geheven worden naar inkomen. Ook wil men dat alle jongeren tot 18 jaar gratis mogen sporten. De starterslening voor de aankoop van een woning moet toegankelijker en een community center staat ook hoog op de agenda. Wonen en werken onder één dak waardoor er meer stimulans komt om te ondernemen. Volgens de jongeren kan dat prima in leegstaande panden.