• Gemeente Veenendaal

D66 Veenendaal maakt kandidatenlijst bekend

VEENENDAAL De kandidatenlijst van D66 Veenendaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar is bekend. Eerder dit jaar werd Nermina Kundić al verkozen tot lijsttrekker, op de afdelingsvergadering op 10 november werd bekend welke zestien andere Veenendalers met haar op de D66-lijst staan.

Op positie 2 staat huidig vice-fractievoorzitter, docent Nederlands en ondernemer Roy Dielemans. Hassan Saïdi, ook nu al raadslid en daarnaast bewindvoerder, staat op de derde plek. De hoogste nieuwkomer op de lijst is student filosofie Bart Coster. Hij deed eerder politieke ervaring op bij de Jonge Democraten en D66 Groningen. Commissielid Wil Lochtenberg maakt de top vijf compleet.

VAN DEN HEUVEL Huidig fractievoorzitter Coby van den Heuvel zal lijstduwer zijn tijdens de verkiezingscampagne. Na twee termijnen in de gemeenteraad neemt zij na maart 2018 afscheid. Van den Heuvel: ,,Ik heb er lang over moeten nadenken om tot dit besluit te komen. Ik heb me acht jaar in de raad met veel plezier ingezet voor de 'D66 zaak' in Veenendaal; voor het groen, de cultuur, de sport en het erfgoed. Maar het raadswerk vraagt -naast een fulltime baan- ook veel (tijd) van je en ik kies er op dit moment voor om die tijd op een andere manier te besteden. Tot en met maart zal ik me uiteraard volledig blijven inzetten in de raad."

'TOPLIJST' Andere lijstduwers zijn de ondernemers John Niessen en Wim Aalbers. Lijsttrekker Nermina Kundić spreekt van een 'toplijst': ,,Het is een prachtige mix van jong en oud, ervaring en nieuw talent, en een mooie afspiegeling van Veenendaal, in al zijn diversiteit. Met deze mensen gaan we vol vertrouwen richting de verkiezingen om op 21 maart om een goed resultaat voor D66 én Veenendaal neer te zetten."

De volledige lijst van D66:

1. Nermina Kundić

2. Roy Dielemans

3. Hassan Saïdi

4. Bart Coster

5. Wil Lochtenberg

6. Judah Teunissen

7. Geurt-Jan Ploeg

8. Youssef Boutachekourt

9. Maarten van Leeuwen

10. Jaap Zuidema

11. Jeroen de Jong

12. Perihan Özgül

13. Leo Coïni

14. Jelle Hordijk

15. John Niessen

16. Wim Aalbers

17. Coby van den Heuvel