• Gemeente Veenendaal

Arianne Hollander treedt af als wethouder

VEENENDAAL Wethouder Arianne Hollander (VVD) zal de burgemeester verzoeken om haar eind volgende week ontslag te verlenen. Zij is dan acht jaar wethouder in Veenendaal geweest.

,,Wij hebben een mooie winst geboekt en de VVD komt sterker terug in de raad. Ik ben trots op dit behaalde resultaat. Toch heb ik besloten om mij niet langer kandidaat te stellen voor een nieuwe termijn als wethouder. Ik kies ervoor om mij zo snel mogelijk te oriënteren op mijn toekomst en dat vraagt tijd. De VVD heeft mij veel kansen geboden om mij in te kunnen zetten voor Veenendaal. Daar ben ik zeer dankbaar voor", aldus Hollander.

TOPPER Collega-wethouder Nermina Kundic zegt Hollander ,,een politieke topper te vinden en een enorm goede bestuurder. Het was een eer om met je samen te werken."

WIJSHEID Fractievoorzitter Martijn Beek (ProVeenendaal) wenst Hollander veel succes en plezier met wat komen gaat en wijsheid bij de te maken keuzes voor de toekomst. Fractievoorzitter Harold Schonewille (CDA) vindt het een moedig maar ook moeilijk besluit. ,,Je bent een voorbeeld voor menig bestuurder."

VERLIES Kees Oskam (GroenLinks) vindt het vertrek van Hollander een verlies voor Veenendaal en voor de VVD, maar ,,dat vind ik wat minder erg. We verliezen met jou een vaardige en faire bestuurder. Veel succes bij de keuzes die je moet maken." Irma van den Brink (GroenLinks) kent Hollander als een harde werker en iemand met veel dossierkennis. ,,Iemand waar je ook een leuk debat mee kunt hebben."

Gisteren nog opende Hollander het speelveldje aan de Uiverstraat (foto).