• MCR_Day37_11279.NEF

    Filmhuis Veenendaal

Filmhuis toont kostuumdrama 'My Cousin Rachel'

VEENENDAAL Kostuumdrama's zijn altijd populair geweest bij Filmhuis Veenendaal. Films als Pride and Prejudice, Sense and sensibility, maar ook televisieseries als Downton Abbey zijn voor een groot deel van de filmhuisbezoekers bepaald geen onbekende titels. Komend weekend draait weer eens zo'n typische genrefilm, die de fans van kostuumdrama's niet mogen missen: 'My Cousin Rachel'. De film is te zien op zondag 10 september om 14.30 uur in de filmzaal aan het Kees Stipplein.

In My Cousin Rachel volgt Filmhuis een jonge Engelsman genaamd Philip de Cornish, die het landgoed van zijn voogd erft. Al snel wordt Philip verliefd op zijn verleidelijke nichtje Rachel. Zijn gevoelens worden echter complex als er bewijs naar boven komt dat suggereert dat Rachel Philip's voogd heeft vermoord en ze alleen belangstelling in Philip heeft om de erfenis te stelen.

De regisseur van My Cousin Rachel, Roger Michell, is voornamelijk bekend van kaskraker Notting Hill. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Sam Claflin en Rachel Weisz. Verwacht een duistere, romantische en mysterieuze filmavond.

Franse arthouse op de zaterdagavond

Op zaterdagavond 9 september om 20.00 uur kunnen belangstellenden kijken naar de Franse film 'Sage Femme', waarin twee tegenstrijdige karakters met elkaar geconfronteerd worden. Een intelligente en bevlogen verloskundige krijgt te maken met de terugkeer van de voormalige maîtresse van haar verdwenen vader. Een uiterst grillige en egoïstische vrouw. Woensdagavond 13 september om 20.00 draait nogmaals de film 'Retour on Bourgogne'.

www.filmhuisveenendaal.nl