• Ted Walker

Zure middag voor GVVV

VEENENDAAL In de Tweede Divisie heeft GVVV zijn eerste nederlaag moeten incaseren. Tegen en bij Jong Vitesse ging het met 4-1 onderuit. Vooral Abiola Dauda, vorig jaar nog onderdeel van de A-selectie, was met twee doelpunten een plaag voor de Veenendalers.

Jeroen van der Veer

Na twaalf minuten scoorde Jong Vitesse het eerste doelpunt, waarna Frank Tervoert een penalty niet wist te benutten. Hierdoor kwam de gelijkmaker niet op het scorebord, al zorgde Danny de Leeuw daar enkele minuten later alsnog voor.

Een blunder van doelman Johan Jansen zorgde ervoor dat GVVV opnieuw tegen een achterstand aan keek en nog voor rust viel ook de 3-1. Na de onderbreking wisten Roy Terschegget en Tervoert het net niet te vinden, waarna Duada het vanaf de stip dit wel deed; 4-1.

,,Je merkt gewoon dat die gasten technisch heel goed zijn", aldus aanvoerder Roy Terschegget. ,,Hun aannames zijn in één keer goed en spelen vanuit daar direct door. Vooral op het middenveld was het lastig. Ons plan was om wat in te zakken, maar onze aanvallers gaven druk. Hierdoor kwam er een enorm gat."

Het einde van de wedstrijd werd niet gehaald door verdediger Bart Hulsbos. De verdediger kreeg rood bij de gegeven strafschop aan Vitesse. ,,We pakten ook nog veel gele kaarten", mopperde Terschegget. ,,Dat kwam uit frustratie, want het liep gewoon niet. Er komt nu een serie van drie wedstrijden aan, waarin we moeten laten zien dat we bovenin mee willen doen. Alleen dan moeten we wel scoren, want we hebben tot nu toe pas negen keer gescoord. Veel te weinig, als je het mij vraagt."