• Woensdagavond wordt de toekomst van FCV duidelijk gemaakt.

    Ted Walker

Zorgelijke situatie bij FCV

VEENENDAAL Het is zeer onzeker of het eerste team van zaalvoetbalvereniging FCV het seizoen afmaakt. Afgelopen vrijdagavond ging het duel tegen ZVV Ziekenhuis Amstelveen niet door omdat de Veenendalers niet genoeg spelers hadden en de situatie lijkt met de dag erger te worden. ,,Het is fiftyfifty dat wij dit seizoen kunnen afmaken."

Jeroen van der Veer

Voorzitter Paul Verbaarschott kan maar moeilijk de juiste woorden vinden als hij spreekt over de situatie bij zijn vereniging. Het doet hem verdriet dat de club in zwaar weer verkeert en dat zelfs mogelijk de stekker eruit getrokken moet worden. Toch wil hij niet op de zaken vooruitlopen. Woensdagavond staat een gesprek op de planning met de spelers die FCV nog heeft en dan moet de toekomst duidelijk worden.

AFSCHEID VAN KARTREKKER Waar vorig seizoen voor de buitenwacht alles koek en ei leek, wisten de spelers wel beter. Ondanks dat het de finale van de nacompetitie haalde, rommelde het in de spelersgroep. Enkele sterkhouders vertrokken en FCV kon het gat maar moeilijk opvullen. Dit seizoen werd er dan ook nog geen duel gewonnen en blijkt de selectie te smal. ,,Het wordt lastig als niet iedereen er alles voor over heeft", aldus Verbaarschott. ,,We spelen in de hoofdklasse en dan moet je 100% geven. Helaas kunnen sommigen dat niet opbrengen en zeggen ze eenvoudig af."

Iemand die er altijd was, is Stefan Schuilenburg. Hij is een van de kartrekkers geweest, had een bestuurlijke functie en nam zelfs de rol van speler/coach op zich. ,,Maar Stefan heeft aangegeven er per direct mee te stoppen", betreurt de voorzitter. ,,Hij was dag en nacht met de club bezig en kan het niet meer opbrengen. Al het gedoe kost hem te veel energie en dat respecteren wij."

TOEZEGGING Het is een gevolg van interne onrust, die Verbaarschott zo snel als mogelijk weg wil hebben. Afgelopen vrijdag ging hun wedstrijd niet door en dat wil hij niet nog een keer laten gebeuren. ,,Alleen dan hebben we wel alle spelers nodig en ik vraag mij af of zij dat zich ook beseffen. Het is echt twee voor twaalf."

Ook als iedereen zegt door te gaan, dan gaat FCV het zwaar krijgen. Het had met Schuilenburg erbij al weinig spelers en de spoeling wordt door zijn wegvallen dunner. ,,En daarom is het zo belangrijk dat we toezegging krijgen van alle spelers dat ze er elke keer kunnen zijn."

LASTIG VERHAAL Het gaat een lastig verhaal worden om dit seizoen af te maken, beseft ook de voorzitter. Toch wil hij alles op alles zetten om FCV te laten voortbestaan. ,,We zijn vorig jaar begonnen aan iets heel moois en ik wil dat niet laten klappen. Dit alles doet mij dan ook heel veel pijn. Of het komt dat er nu twee andere zaalvoetbalverenigingen zijn? Ik weet het niet. De spoeling met goede zaalvoetballers is hierdoor voor ons wel klein geworden."

Mocht het gesprek woensdagavond geen positieve wending krijgen, dan betekent dit niet het einde van FCV. Dat is iets wat Verbaarschott wil benadrukken. ,,Misschien wel van dit seizoen, maar niet voor de toekomst."