• Foto: Rinus van Denderen

Zoetemelk: 'Misschien moet het weer een wereldbekerwedstrijd worden'

VEENENDAAL Als het aan Joop Zoetemelk ligt, wordt Veenendaal-Veenendaal een wereldbekerwedstrijd. Dit zei de ex-wielrenner woensdagavond bij een bijeenkomst van Sportservice Veenendaal. Daar kreeg  Joop Zoetemelk het woord en hij stak niets onder stoelen of banken. ,,De laatste tijd ging het slecht met de sport, maar het zit nu weer in de lift. Misschien moet Veenendaal-Veenendaal weer een wereldbekerwedstrijd worden."

Jeroen van der Veer

De opmerking kwam toen Zoetemelk gevraagd werd over de klassieker. In 1985 won hij op 28 augustus Veenendaal-Veenendaal en daaraan heeft Zoetemelk mooie herinneringen. ,,Eigenlijk was het een voorbereiding op het WK dat op 1 september werd verreden. Met een sterk deelnemersveld won ik uiteindelijk met een ruime voorsprong en in Italië pakte ik ook het WK. Ik kreeg moraal van mijn overwinning in Veenendaal."

 

KOERS De 32e editie van Veenendaal-Veenendaal wordt vrijdag 18 augustus weer in Veenendaal gereden. Daarbij zijn niet alleen de naam en de startplaats in ere hersteld, ook zal de koers live te zien zijn op verschillende TV-zenders. Zo zou de koers te zien zijn op Eurosport en op verschillende regionale TV-zenders.

Vorig jaar werd de wedstrijd, toen nog Arnhem-Veenendaal Classic, gewonnen door Dylan Groenewegen. Het was de tweede zege van de sprinter, die ook al in 2015 als eerste de finish op de Kerkewijk passeerde. Het deelnemers veld voor 18 augustus is nog niet bekend.