• Ted Walker

Zoektocht naar nieuwe volleybaldames blijkt niet eenvoudig

VEENENDAAL Om aankomend seizoen nog beter voor de dag te komen is VCV begonnen met een zoektocht naar versterkingen. Het blijkt echter geen eenvoudige klus; veel goede speelsters hebben al hun ja-woord gegeven aan hun huidige vereniging of hebben niet het juiste niveau voor de Veenendalers derdedivisionist. 

Jeroen van der Veer

Uit de eigen jeugd komen twee talenten van 15 jaar door om aan te sluiten bij het eerste team en daarnaast verwelkomt VCV nog een speelster. ,,Zij woont nu in Limburg en verhuist naar Veenendaal. Dat zijn voor ons mooie buitenkansjes die wij graag aangrijpen."

Op nog twee van dit soort dames hoopt coach Peter Spoelstra nog steeds. Er is lang gezocht naar een spelverdeelster en een middenaanvaller, maar deze werden niet gevonden. ,,Het zou goed zijn als we op die posities wat meer concurrentie krijgen. Daar wordt het team nog beter van. 

Als deze niet worden gevonden, is er geen man over boord. Door de twee talenten en de nieuwe aanwinst is de selectie sowieso breder dan afgelopen seizoen. Dat moet dan ook gaan bijdrage aan een goed resultaat. ,,Vorig jaar werd wel eens een duel gestart zonder wissel. Eigenlijk kan dat helemaal niet. Dat wordt aankomend seizoen wel anders. Daarnaast hebben we als team al goed ingespeeld. Ja, ik heb echt zin in het nieuwe jaar met deze groep."