• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Zimpel/VCV kan niet sprokkelen 

VEENENDAAL Dat verliezen mooi kan zijn, hebben de volleybalvrouwen van Zimpel/VCV zaterdagmiddag laten zien. Tegen het hoger geklasseerde Tilburg had het eigenlijk nooit een echte kans op winst, maar chagrijnige blikken waren er niet tot nauwelijks te zien. Er werd gezamenlijk gestreden en met z'n allen gefaald en uiteindelijk kon er een duidelijke conclusie getrokken worden; Tilburg is titelkandidaat en simpelweg een maatje te groot voor de Veenendaalse ploeg die voor handhaving speelt.

 

Jeroen van der Veer

 

Als sporter wil je eigenlijk alle wedstrijden winnen en dus ook als je tegen een topploeg speelt. Bij de vrouwen van Zimpel/VCV was dit dan ook niet anders en daarom baalde Denise Dear van de nederlaag. Hij was dan wel ingecalculeerd, maar de 0-4 deed toch wat pijn. ,,Vooral de manier waarop", zuchtte de speelster na afloop. ,,We hadden een gezamenlijke offday en dan kun je niet die ene set van ze afsprokkelen, waar je stiekem wel op hoopt."

 

Na afloop ging trainer Luuk Jothmann zich niet verschuilen achter het feit dat hij simpelweg een te smalle selectie heeft. Acht vrouwen uit het eerste en één uit het tweede; hij moest het er simpelweg maar mee doen. ,,Als ik mij daar op focus, kost mij dat negatieve energie. Dat is kansloos. Je moet kijken waar je iets mee kunt en met deze groep kun je een hoop. Ook vandaag waren er, tegen een ijzersterk Tilburg, goede dingen te benoemen."

 

Toch zal de neutrale toeschouwer dit moeilijk begrijpen. De setstanden logen er niet om; 15-25, 17-25, 17-25 en 14-25. ,,We hebben hoge pieken, maar ook diepe dalen", bekent Jothmann. ,,Dat geeft niet, alleen is dat wel lastig omdat je graag stabiel wil zijn."

 

De oefenmeester wisselde Denise Dear tijdens de wedstrijd twee keer. Zijn speelster kon de eerste wissel begrijpen, al deed de tweede wel wat pijn. ,,Je wil altijd spelen en belangrijk zijn voor de ploeg", aldus Dear over de beslissingen van haar trainer. ,,Ik bracht te weinig, dus daarin moet ik hem wel gelijk geven."

 

Veel ogen zijn op de linkshandige speelster gericht en dat beseft Jothmann zich ook. ,,Ik wilde haar prikkelen. Ze wil graag het team dragen en stiekem hoop je daar ook op als trainer. Helaas lukte dat vandaag niet, al is dat totaal geen verwijt naar haar toe." Ondanks de lovende woorden, blijft Dear nuchter. ,,Ik voel daardoor geen extra druk. Wij willen met z'n allen winnen en zorgen dat het niet zo spannend wordt als voorgaande jaren. Dat wij in deze klasse horen is duidelijk, alleen moeten we het wel laten zien."

 

De Veenendalers staan door de 0-4 nederlaag op de zesde plaats en daarover is het tweetal best te spreken. ,,We pakken waar mogelijk de puntjes. Dat moeten we blijven doen en dan komt het goed", sluit Dear nuchter af.

 

Het zijn woorden die Jothmann nog meer kracht bij kan geven. ,,Ons doel is het ontlopen van de play-offs en dat gaat tot nu redelijk. We moeten op deze manier verder gaan, alleen is het na zo'n verloren wedstrijd altijd eventjes zuur. Het had zo mooi geweest als we hier een puntje konden sprokkelen."