• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Zimpel/VCV doorbreekt negatieve spiraal 

VEENENDAAL Na vier nederlagen achter elkaar, is het Zimpel/VCV gelukt om de negatieve spiraal te doorbreken. Van Volley Meerkerk'95 werd na vijf sets (17-25, 25-15, 25-20, 16-25 en 15-7) gewonnen, waardoor er weer lachende gezichten bij de volleybaldames uit Veenendaal te zien waren. ,,Dit hadden we echt even nodig. Vooral na vorige week."

Jeroen van der Veer

Want daarin liet Zimpel/VCV amper iets zien en daar baalde speelster Marjolijn van Haarlem enorm van: ,,We waren door de ondergrens gezakt. Iedereen binnen het team had ook dat gevoel en daarom moesten we vandaag iets laten zien. Vier nederlagen achter elkaar was wel erg veel en gelukkig hebben wij die reeks vandaag gestopt."

Toch ging ook de wedstrijd tegen hekkensluiter Meerkerk niet geheel volgens plan. De Veenendalers begonnen stroef en de eerste set ging dan ook vrij kansloos verloren. ,,Angst", dacht Van Haarlem na het laatste fluitsignaal. ,,Bang dat het wederom mis zou gaan. Dat merkte je overduidelijk in de eerste set."

Daarna herpakte Zimpel/VCV zich knap en liet het zo nu en dan zien dat het echt wel op dit niveau thuis hoort. De 20-14 van Anne Brouwer bleek het belangrijkste punt, waarna de Veenendalers doordenderde tot 25-20. ,,Deze set wonnen we overtuigend", blikte trainer Luuk Jothmann na afloop terug. ,,Je merkte dat we wat zoekende waren. Hadden een aantal blessures en Gemma Turkesteen moest hierdoor als libero invallen. Dat was in het begin voor haar onwennig, maar ze groeide uitstekend in het duel."

De Veenendalers wisten in de derde set, bij een stand van 10-10, een lange rally via Nadia Koraichi binnen te slepen en mede daardoor won het met 25-20. ,,Wat er daarna in de vierde set is gebeurd, kan ik niet begrijpen", baalde Jothmann. ,,We hielden geen druk meer, we bereikten elkaar niet en het was enorm slordig. Ik kan er nog maar moeilijk mijn vinger opleggen wat daar nou fout is gegaan."

Want het waren opeens de bezoekers die aan Zimpel/VCV lieten zien hoe je punten binnen moest harken. Met 16-25 zag de enthousiaste Van Haarlem de bui al hangen: ,,Ja, dan schrik je. Het staat opeens 2-2, terwijl je van hen echt niet hoeft te verliezen."

De kleine Van Haarlem liet daarna overduidelijk zien wat spelen met het hart is en zij bleef continu haar teamgenoten oppeppen. ,,Dat deed ik eigenlijk de hele wedstrijd al, maar toen net eventjes wat meer", bekende de rechtshandige. ,,Je zag wat hoofdjes gaan hangen en dat was niet nodig. Tja, dan moet je zelf even een stapje meer zetten en de anderen mee zien te krijgen."

Het lukte en in de beslissende set liet de thuisploeg zien dat het met druk om kan gaan. Bij een stand van 3-2 liep het flink uit en pas bij 7-2 had de tegenstander een antwoord. Door het winnende punt van Denise Daer won het de wedstrijd met 3-2. ,,Na zo'n slechte reeks, teken je vooraf voor de punten", aldus Jothmann. ,,Toch had ik graag met 3-1 gewonnen. Als je de wedstrijd bekijkt, had dit eigenlijk ook gemoeten. Desondanks ben ik blij met de winst. Gelukkig hebben we nu een week vrij, waardoor geblesseerde speelsters de tijd hebben om te herstellen."