• Wim Verzijl

Zilver is het nieuwe goud voor vrouwen SKF

VEENENDAAL Meer dan een zilveren medaille zit er de afgelopen jaren niet in voor de tafeltennisvrouwen van SKF. Concurrent Dozy Den Helder is op de beslissende momenten steeds iets beter. Daarom is zilver het nieuwe goud voor SKF, dat zondag de finale van de Eredivisiecup verloor van de ploeg uit Den Helder.

De beste vier teams uit de Eredivisie hadden zich geplaatst voor deze finaledag. De loting bepaalde dat de vrouwen van SKF in de halve finale moesten aantreden tegen VTV uit Nieuwegein. De winnaar mocht in de finale aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Dozy Den Helder en Scylla.

In de halve finale verloor Brenda Vonk de eerste wedstrijd tegen Sanne de Hoop in de beslissende vijfde game. Carla Nouwen won vervolgens in vier games van Tanja Helle waarna ook Jasminka Oeij haar wedstrijd tegen Jacintha de Hoop in winst wist om te zetten. Nouwen haalde vervolgens het beslissende punt binnen door te winnen van Sanne de Hoop. Door de 3-1 zege op VTV was plaatsing voor de finale een feit en werd de prestatie van vorig jaar geëvenaard.

In de finale bleek zoals verwacht Dozy Den Helder de tegenstander. Vonk begon deze wedstrijd en zij ging in drie games ten onder tegen Ana Gogorita. Nouwen ging voortvarend van start tegen Yun Zhang maar kon een 1-0 in games en 7-2 voorsprong niet vasthouden. Het was Zhang die de wedstrijd in vier games naar zich toe wist te trekken. In de derde wedstrijd verloor Oeij in drie games van Melanie Bierdrager. Hierdoor ging de finale met 3-0 verloren en moest SKF, voor de vijfde keer op rij, genoegen nemen met een tweede plek in een eindstrijd.

Het vizier van de vrouwen is nu gericht op de competitie waar plaatsing voor de play-offs om het landskampioenschap het eerste doel is. Na een winterstop gaat de competitie op 30 januari weer van start.