• Ted Walker

Zes op een rij voor VCV-dames

VEENENDAAL Voor de zesde keer op rij hebben de dames van VCV een wedstrijd weten te winnen. Tegen VV Utrecht werd er met 3-1 gewonnen. ,,De uitwedstrijd in de eerste helft van het seizoen werd met 4-0 verloren dus we hadden iets goed te maken. Het strijdplan hadden we aangepast aan de tegenstander en dat pakte goed uit", aldus de winnende coach Spoelstra. 

Jeroen van der Veer

Na een verliespartij in de eerste set (23-25) ging de VCV-machine pas op volle toeren draaien en de ploeg uit Utrecht kon deze niet stoppen. Met 25-13 werd de tweede set dan ook overtuigend binnengeharkt en in de derde lieten de dames hetzelfde spel zien, zag Spoelstra. ,,Het team speelde stabiel, creëerde zelf de kansen doordat er goed gepassed en verdedigd werd en daardoor konden de ballen aan het net worden afgemaakt. Ook deze set werd met ruime cijfers gewonnen; 25-11."

De laatste set ging het lang gelijk op. Utrecht wilde duidelijk nog niet opgeven en na 13-13 kon de thuisploeg een gat slaan van drie punten. Dit verschil werd niet meer weggegeven en werd uiteindelijk uitgebouwd tot vijf punten en met 25-20 was de wedstrijd binnen. ,,Mooi om te zien is dat we iedere week constanter kunnen spelen en ons eigen spel ook kunnen volhouden."