• Ted Walker

Zegereeks SKF beëindigd door Wit-Blauw

VEENENDAAL Na drie overwinningen op rij is de zegereeks van SKF beëindigd. Bij en tegen Wit-Blauw werd er met minimaal verschil verloren (27-26), maar ziet coach Steven Brink genoeg aanknopingspunten. ,,Bij deze ploeg 26 doelpunten maken is netjes, alleen hadden wij in de wedstrijd het verschil naar twee moeten brengen."

Jeroen van der Veer

Direct in de openingsfase pakte SKF de voorsprong en kreeg het kansen op 0-2. Toch werden deze niet benut en liep Wit-Blauw uit naar 4-1. Bij een achterstand van 11-6 greep Brink met een time-out in en leek de wedstrijd te kantelen. De Veenendalers vochten zich terug en gingen rusten bij 14-13. ,,Zij waren fysiek en het publiek misschien iets te fanatiek. Daar heb ik mijn spelers dan ook op gewezen en in de tweed helft ging dat beter."

De bezoekers wisten een voorsprong te pakken, alleen vergat het de marge naar twee te brengen. Hierdoor kon Wit-Blauw bijblijven en bij 21-20 opnieuw de leiding nemen. ,,Bij 18-19 hadden wij moeten toeslaan, maar lieten dit na. Jammer, want er had echt meer ingezeten", aldus Brink.

In de slotfase benutte Wit-Blauw enkele onmogelijke ballen en werd de partij in hun voordeel beslist. ,,Een gelijkspel was verdiend geweest", somberde Brink. ,,Maar goed, dit spel geeft wel vertrouwen."