• Jeroen van der Veer

WK voor Petersen voorbij door scheidsrechterlijke beslissingen

VEENENDAAL Door scheidsrechterlijke beslissingen is voor Timothy Petersen het WK in Madrid gestopt in de eerste ronde. De karateka uit Veenendaal liep afgelopen maand een ernstige enkelblessure op, maar kon toch starten.  ,,Ik zit volledig verbijsterd in de bus. De eerste ronde al verloren van een Colombiaan..."

Jeroen van der Veer

Zijn gescheurde enkelband was voldoende hersteld om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap, al was de Veenendaler wel realistisch. Een medaille had er hoogstwaarschijnlijk niet ingezeten. ,,Maar deze wedstrijd had ik voor mijn gevoel 100% moeten winnen."

DRUK In de partij tegen Colombiaan Carlos Alberto Sinisterra werden er door beiden geen punten gepakt en voor Petersen was dat op een gegeven moment een bewuste keuze: ,,Door mijn enkel kon ik geen aanval doorzetten", blikt hij terug. ,,Desondanks had ik de druk op hem en stuurde hem van hoek naar hoek. In de laatste seconden voelde ik dat ik de wedstrijd op scheidsbeslissing zou winnen."

OVERTUIGING Ook zijn bondscoach gaf aan geen risico meer te nemen en het zo te houden. ,,Bij het eindsignaal balde ik mijn vuist richting de coach met de volle overtuiging 5-0 te winnen. Tot mijn verbazing zag ik drie vlaggen voor de Colombiaan omhoog gaan en slechts twee voor mij. Volledig verslagen en vol onbegrip verliet ik de tatami."