• Ooit hoop William van Stempvoort op een hoger niveau actief te kunnen zijn.

    BDUmedia

William van Stempvoort geniet van zijn rol als assistent

VEENENDAAL Het begon bij William van Stempvoort na het vertrek bij De Merino's weer te kriebelen en bij Panter wordt nu bevestigd dat hij het assistentschap maar al te leuk vindt. Ondanks dat meerdere clubs om de diensten van de 38-jarige allemansvriend vroegen, staat de Veenendaler volgend seizoen weer op het veld bij de vierdeklasser. ,,Misschien ooit in de toekomst nog eens DOVO kampioen maken."

Jeroen van der Veer

De goedlachse Van Stempvoort zegt het met een grote lach en de uitspraak wordt gedaan omdat hij dit ooit tegen fanatieke DOVO-supporter Jeroen van den Berg zei. Toch zit er ergens een kern van waarheid in, want het voetbaldier legt de lat voor zichzelf altijd hoog. Ook bij zijn huidige club Panter, waar hij de assistent van Ronald de Roos is. ,,Maar", zegt hij direct. ,,We moeten het niet mooier maken dan dat het is. Het is het laagste amateurniveau, al vind ik wel dat je wat mag verwachten van de spelers."

TWIJFEL Bij De Merino's begon de ex-speler van GVVV, De Merino's en Panter als assistent. Als linkerhand van de hoofdtrainer wist Van Stempvoort zijn rol en groeide daar ook in. Waar de trainer vaak boven de groep staat, begeeft hij zich tussen de jongens. Vaak als 'een van hun', maar ook soms met harde woorden. ,,Ik ben altijd eerlijk en direct, maar heb wel respect. Dat was ook bij De Merino's zo en ik had het er goed naar mijn zin. Doordat ik samen met mijn partner een tweede kind kreeg, en ook nog eens ging verhuizen, besloot ik afstand van het voetballen te nemen. Niet omdat ik het niet leuk vond."

In april van vorig jaar kwam de vraag of Van Stempvoort weer op het veld kon staan. Zijn oude club Panter had hem nodig en hij besloot op het aanbod in te gaan. Het werd een periode met ups en downs, zegt hij nu: ,,Dat is ook de reden dat ik heel lang heb getwijfeld of ik volgend seizoen nog actief moet zijn binnen de vereniging. Het gedoe rondom de beslissingswedstrijd, een tc-lid dat opstapt, de perikelen rondom het niet verlengen met Ronald de Roos... Het heeft mij op een gegeven moment meer stress dan ontspanning opgeleverd en dat moet natuurlijk nooit de bedoeling zijn."

GEHEEL Diverse verenigingen vroegen of Van Stempvoort een rol van betekenis kon spelen bij hun vereniging, maar toch besloot hij er nog een jaar Panter aan vast te plakken. Hij helpt hierbij sinds kort ook nadrukkelijk de technische commissie en is onderhand het manusje van alles. Toch vindt hij de zaterdagmiddagen het mooist: ,,In mijn hoofd ben ik nog voetballer en ik leef intens mee tijdens de wedstrijd. We willen bij Panter iets moois neerzetten en daar gaan we volgend jaar voor."

En wie weet... ooit in de toekomst naar een hoger spelende ploeg? ,,Daar moet je papieren voor hebben, maar misschien wil ik die ooit wel gaan halen. Natuurlijk wil ik een keer op een hoger niveau actief zijn, maar dat is nu nog helemaal niet aan de orde. Eerst moeten we volgend seizoen met Panter hard aan de slag. We krijgen veel nieuwe jongens bij de groep, die ook nog eens erg jong zijn, en voor mij en de hoofdtrainer is het de taak om er één geheel van te maken."