• Bas Czerwinski

Wilco Kelderman kopman in Parijs-Nice

VEENENDAAL (ANP) Veenendaler Wilco Kelderman is, samen met Moreno Hofland, de kopman van LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice, de rittenkoers die zondag van start gaat. Kelderman mikt op een goede eindklassering. Sprinter Hofland, vorig jaar al ritwinnaar, gaat voor de dagsuccessen.

,,Iedereen heeft zich intensief op deze wedstrijd voorbereid'', meldde ploegleider Merijn Zeeman woensdag. ,,Alles zal moeten samenkomen volgende week, want er worden resultaten verwacht. Moreno had een vlekkeloze voorbereiding tot de Ruta del Sol, waar hij viel. Vervolgens is hij ziek geworden, maar we hebben er vertrouwen in dat hij fit genoeg is tijdens Parijs-Nice. Met Wilco gaat het hartstikke goed. Hij heeft zich dit seizoen al bewezen en we hebben een ploeg die hem perfect kan ondersteunen.''

,,Ik heb het parcours goed bekeken en in de eerste drie ritten en rit vijf liggen kansen voor mij'', denkt Hofland. ,,Het zou mooi zijn als ik net als vorig jaar een rit kan winnen.'' Kelderman gaat voor een plek in de top vijf: ,,Ik was vorig jaar al goed in Parijs-Nice. Toen had ik alleen een beetje pech. Als alles dit jaar meezit, kan ik in de top vijf eindigen."

De achtdaagse rittenkoers begint en eindigt met een race tegen de klok; een vlakke proloog over 6,7 kilometer en een klimtijdrit naar de Col d'Èze over ruim 9 kilometer. Kelderman werd dit jaar al tweede in een tijdrit in de Ruta del Sol.

De ploeg bestaat verder uit Jos van Emden, Steven Kruijswijk, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, de Belg Maarten Wynants en de Nieuw-Zeelander George Bennett.