• Dylan Groenewegen wint de koers in 2016.

    Ted Walker

Wielerklassieker krijgt oude naam terug

VEENENDAAL De Arnhem Veenendaal Classic heeft vanaf aankomende zomer zijn oude naam weer terug. Op 18 augustus zullen honderden (prof)wielrenners tijdens Veenendaal-Veenendaal starten en eindigen in de gemeente waar de roots van de wielerklassieker ligt. 

 

Jeroen van der Veer

 

Tijdens één van de eerste bijeenkomsten maakte de organisatie dit aan de aanwezigen bekend. ,,We merkten dat daar veel vraag naar was", laat Job van Schuppen weten.

Hiermee neemt het ook afscheid van Arnhem en de provincie Gelderland. Een bewuste keuze, duidt voorzitter Van Schuppen uit. ,,De samenwerking is niet geworden wat we er van hadden verwacht. Ja, dat heeft ook met de financiën te maken."

Ieder jaar is het de vraag of de organisatie genoeg sponsoren aan zich weet te binden en ook dit jaar zal het weer een zoektocht worden. Toch heeft men goede hoop dat door de verandering er nieuwe energie los komt. ,,We doen wat wij kunnen en ook de gemeente doet alles wat in hun mogelijkheden ligt."

 

Dat de wielerklassieker weer zijn oude naam terug heeft, vindt burgemeester Wouter Kolff een mooie ontwikkeling: ,,De organisatie van de wielerronde streeft ernaar om dit jaar weer een echte Veenendaal-Veenendaal te organiseren. Een voornemen dat ik als burgemeester van harte toejuich."