• Jeroen van der Veer

Wie kroont zich tot kampioen latjetrappen?

VEENENDAAL Door een samenwerking tussen 100% Voetbal en de VeenendaalseKrant kan er binnenkort gestart worden met de latjetrapcompetitie in de gemeente Veenendaal. Een videoproject waarbij Veenendaalse voetballers van alle zes de clubs de strijd met elkaar aangaan om de eerste plaats.

Om de week trekt de sportredactie van deze krant erop uit om langs één van de zes clubs te gaan. Zij hebben dan al een voetballer aangewezen die in vijf pogingen zo vaak mogelijk het aluminium moet raken van twee verschillende afstanden. Een redelijk simpel concept, maar kunnen de spelers de druk van de camera aan? Elke voetballer van de eerste elftallen kan een balletje trappen, maar ook als er duizenden mensen de verrichten op internet kunnen volgen?

EENVOUDIG De spelregels zijn eenvoudig. Zo krijgt elke speler vijf mogelijkheden om de lat, paal of de kruising te raken. Van de afstanden elf en zestien meter kan de speler er ook nog voor kiezen om simpelweg in het doel te schieten. Dit levert echter maar een half punt op, terwijl de paal het dubbele betekent. Schiet men op de lat dan krijgt het er twee en raakt men de kruising, dan komen er drie punten bij.

,,De eenvoudigheid gaat ervoor zorgen dat de competitie spannend wordt", denkt Jeroen van der Veer, die namens dit project naar de voetbalvelden gaat. ,,Of je nou bij Panter, Veenendaal of GVVV speelt; iedere club heeft wel een vrijetrap-specialist. Ga je risico nemen en mik je continu op de lat of scoor je vijf keer en pak je daardoor 2,5 punten. Het zijn keuzes die de sporters mogen maken. Hierbij kan men er natuurlijk ook voor kiezen om te bekijken wat de concurrent heeft gedaan. Je kunt dus echt alle kanten op, maar ik verwacht dat de spelers wel van een gokje houden en die lat proberen te raken."

STRIJD In 100% Voetbal heeft de latjetrapcompetitie een mooie sponsor aan zich weten te binden. De voetbalzaak in Veenendaal -en sinds kort ook Ede- was dan ook direct enthousiast bij het horen van het plan. ,,De naam van onze zaak zegt het al hé", lacht Reiné van Eldik. ,,Voetbal is echt ons dingetje. Daarnaast is de combinatie tussen het spelletje, video en internet een interessante. Ik verwacht dat het onder de Veenendaalse clubs zeker gaat leven. Natuurlijk wil iedereen eerste worden, maar ik denk ook dat vooral niemand de slechtste wil zijn."

Van Eldik is werkzaam op de Patrimoniumlaan in Veenendaal en heeft sinds kort ook een vestiging in Ede geopend. ,,Bij ons kan men terecht voor alle soorten en maten van voetbalschoenen. Daarnaast hebben wij hier veel pakken, t-shirts en lifestyle kleding zoals tech fleece. Eigenlijk alles voor het voetbal vind je hier en straks mogelijk ook de winnaar van de latjetrapcompetitie."

Daarmee doelt Van Eldik op Quincy Arends, de spits van DOVO. Hij is werkzaam in de zaak en volgens zijn collega moet hij door DOVO naar voren geschoven worden. ,,Hij weet in wedstrijden regelmatig de lat te raken, dan zal hij het voor de camera vast en zeker ook kunnen."

Label:

Latjetrap