• Jeroen Westenbrink -hier op archieffoto- zorgt voor meer ervaring in het team van VZC.

    Ted Walker

Westenbrink brengt ervaring en vertrouwen bij VZC

VEENENDAAL Na een afwezigheid van enkele maanden is Jeroen Westenbrink weer terug bij 'zijn' VZC. Langere tijd moest hij via de app lezen dat VZC aan het stoeien is met het nieuwe speelsysteem, maar aan de onmacht komt nu een einde. De ervaren kracht van de waterpolomannen is terug van weggeweest en maakte zaterdag zijn rentree.

Jeroen van der Veer

Zijn werk zorgde ervoor dat Westenbrink ruim vijf maanden niet in het land was en dat terwijl er voor VZC een belangrijke fase aanbrak. Het was voor de 33-jarige dan ook niet eenvoudig, maar de plicht riep. De speler van VZC is militair en moest op uitzending. ,,Ik heb alles wel meegekregen", aldus Westenbrink. ,,Via de Whatsapp kreeg ik alles door."

VERTROUWEN Terwijl hij aan de andere kant van de wereld was, waren zijn teamgenoten bezig de machine te laten draaien. Dit bleek geen eenvoudige klus en de nieuwe speelstijl van trainer Joost Vlag bleek niet iedereen snel onder de knie te hebben. Het zorgde ervoor dat de Veenendalers punten lieten liggen en het nu alles in werking moet zetten om degradatie te ontlopen. ,,Dat is onze voornaamste taak", weet ook Westenbrink, die zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd speelde. ,,We moeten gewoon uit die degradatiezone blijven en ik heb daar wel vertrouwen in."

GEEN SPIERPIJN Afgelopen zaterdag vond de midvoor twee keer het net in de gewonnen bekerwedstrijd en in dat duel zag hij genoeg aanknopingspunten. ,,Ik ben niet geschrokken, nee. Door het hoge druk zetten heb je sneller de bal en spelen we dynamisch en actief. Je ziet dat er dan mooie dingen kunnen gebeuren, al hadden we zaterdag niet al te veel weerstand van de tegenstander."

Zelf kon Westenbrink terugkijken op een redelijke wedstrijd en ook de klachten na afloop vielen mee. ,,Ik ben natuurlijk de oudste van de selectie en heb een poosje niet meegedaan, maar het ging vrij aardig. Ook de spierpijn viel mij reuze mee."

TRAINING GEVEN De komende periode start de competitie weer en met Westenbrink op de midvoor-positie heeft VZC wat meer body in de ploeg gekregen. Ogen zullen dus op de sterke speler gericht zijn, maar druk voelt de dertiger niet. ,,Het is een voordeel dat er ervaring is bijgekomen, maar ik voel geen druk of iets. Als ze met z'n allen mij willen afstoppen, betekent dit dat anderen vrij komen."

Dat de ploeg jong is, kan Westenbrink als geen ander beschrijven. ,,Op een speler na heb ik volgens mij iedereen wel training gegeven bij VZC. Of ik mij nou oud voel? Nee, zeker niet. Ik kan goed met al die gastjes en het is lekker om weer terug te zijn."

Bang dat de doelpuntenmachine dit seizoen nog een keer wedstrijden mist, hoeft niemand te zijn. Enkel en alleen een blessure kan roet in het eten gooien: ,,Dit seizoen hoef ik niet meer op uitzending, dus ze kunnen op mij rekenen. Zoals ik eerder aangaf; we moeten lekker poloën en wedstrijdjes winnen. Dan komt het echt wel goed. Daar gaan we met z'n allen alles aan doen."