• Wesley Routier vocht onder toeziend oog van zijn moeder een bijzonder duel in Alphen aan de Rijn.

    BDUmedia

Wesley Routier wint emotioneel boksduel

VEENENDAAL Voor Veenendaler Wesley Routier werd zijn boksdebuut een wedstrijd vol met emoties. De 28-jarige bokst pas sinds eind augustus, vooral om lekker in zijn vel te zitten. Toen zijn trainer hem zei dat het boksgala Vechten tegen Kanker op het programma stond, veranderde alles en ging Routier leven als een prof. ,,Schitterend om dit samen met mijn moeder te kunnen doen."

Jeroen van der Veer

In het kalenderjaar 2017 werd de moeder van de sympathieke Veenendaler voor de tweede keer geconfronteerd met de ziekte kanker en nu blijkt ze helaas ongeneeslijk ziek. ,,Maar", zegt Routier krachtig. ,,Ze is er nog altijd en mijn ma is mentaal ijzersterk. We genieten momenteel echt van het leven en blijven met z'n allen sterk."

TRAININGSARBEID Om zelf ook mentaal sterk te blijven en alles een plekje te kunnen geven, besloot Routier tijdens deze moeilijke periode op boksen te gaan. Het afreageren op een bokstraining hielp de Veenendaler zijn gedachten te verzetten en zo'n twee keer per week werkte hij zichzelf volledig in het zweet. ,,In november zei mijn trainer Goran Djokic dat het gala Vechten tegen Kanker op het programma stond en dat ik daar de ring in zou gaan. Het was niet eens een vraag, maar meer een boodschap."

De uitdaging werd met beide handen aangepakt en de trainingsarbeid werd verhoogd van twee naar zes keer in de week trainen. Het leven van de manager van LaVita Lifestyleclub veranderde drastisch. ,,Niet meer op zaterdagavond stappen, nog meer op je voeding en nachtrust letten en harder trainen. Voor mijn omgeving was ik misschien niet altijd even gezellig, maar ik moest wel. Ik kon niet afgaan in de ring en had alles over voor de overwinning."

SAMEN DOEN Doordat Routier in de gewichtsklasse onder de 81 kilo wilde vechten, moest hij afvallen en veel ook. In totaal 15 kilo en daarin slaagde de Veenendaler. ,,Elke dag was ik aan het trainen, behalve op de vrijdag. Dan ga ik altijd met mijn moeder naar het ziekenhuis voor haar chemotherapie."

Afgelopen weekend was het moment eindelijk daar. Maanden werkte Routier toe naar het duel in Alphen aan den Rijn en de wedstrijd werd er eentje om nooit te vergeten. Overtuigend won hij van zijn directe tegenstander en dat allemaal onder toeziend oog van zijn moeder. ,,Schitterend om dit samen met haar te kunnen doen. Op dat moment streden we samen tegen die verschrikkelijke ziekte. Zij al langere tijd letterlijk en ik om met dat duel zo veel mogelijk geld op te halen."

OPBRENGST Uiteindelijk leverde het gehele gala zo'n 26.000 euro op, waarvan Routier ook een heel mooi deel wist op te halen. De opbrengst van het boksgala wordt verdeeld over twee goede doelen; een deel van de opbrengst is bestemd voor SamenhuiS in Alphen, het andere deel komt ten goede aan de stichting Alpe d'HuZes (KWF). ,,Deze overwinning smaakt naar meer. Het was mijn eerste wedstrijd en het voelde goed. Wie weet ga ik hier wel mee door, maar het is nu tijd even rustig aan te doen."