• Peter van Veen

Wegen van GVVV en Erik Assink scheiden per direct (update)

VEENENDAAL De wegen tussen GVVV en Erik Assink scheiden per direct. Dit is de uitkomst van gesprekken die de oefenmeester heeft gehad met het bestuur. Na een matige start van het seizoen, waarin alleen van IJsselmeervogels werd gewonnen, was een deel van de selectie het vertrouwen in een goede afloop verloren. Enkele gesprekken volgden, waarbij de uitkomst was dat Assink en GVVV per direct uit elkaar gaan.

 

Jeroen van der Veer

 

,,Helaas lijkt de chemie tussen Erik en de spelersgroep te zijn uitgewerkt en wij verwachten ook niet dat dit weer beter zal worden", aldus bestuurslid Loek Budding.

 

Daarmee komt een einde aan een glansrijk tijdperk. Onder de leiding van Erik Assink promoveerden de Veenendalers naar de topklasse en wist het naam te maken in de Nederlandse voetbalwereld. Niet alleen op de amateurvelden, maar ook in de landelijke KNVB-beker wist hij met zijn selectie hoge ogen te gooien.

 

,,Assink is in die jaren een visitekaartje voor GVVV geweest, paste heel goed bij de cultuur van GVVV, was aanspreekbaar voor iedereen binnen GVVV en heeft GVVV en dus Veenendaal op de kaart gezet. Het doet ons pijn, dat op deze wijze een einde komt aan de hele prettige samenwerking tussen GVVV en Erik", sluit Budding af.

 

AMBITIE Aanvoerder Simon Brouwer vindt het moeilijk te beseffen dat de samenwerking op deze manier beëindigd wordt. In vijf seizoenen zette Assink de Veenendalers weer op de kaart en wist hij er een hecht collectief van te smeden. ,,Iedereen kenmerkt ons als vriendenteam. Dat is de verdienste van Assink en daar zijn wij hem dankbaar voor. Dat proces is echter nu voltooid en misschien wel tot in de perfectie uitgevoerd. Als team zijnde moet je daarna de volgende stap maken en misschien is wel gebleken dat dit onder een andere trainer moet gebeuren."

 

Maandagavond sprak een delegatie van het bestuur met Erik Assink, waarna dinsdag de knoop werd doorgehakt. Een moeilijk moment, legt Brouwer uit. ,,Je hebt lief en leed met elkaar gedeeld. In vijf jaar tijd hebben wij heel veel opgebouwd. Daar was Assink een belangrijk onderdeel van. Toch merkten we binnen de selectie, en Assink zelf ook, dat er twijfels waren of we dit samen nog wel op de rit kregen. Ik vind het dan ook dapper van de club dat ze deze beslissing durven te nemen. Menselijk gezien is het doodzonde, maar vanuit het oogpunt van de club spreekt daar wel ambitie in uit."

 

Toch kijkt ook de spelersgroep in de spiegel en is er dinsdagavond goed met elkaar gesproken. De training ging niet door en in besloten kring werd de waarheid gezegd. ,,Uiteindelijk hebben we wel grotendeels de neuzen dezelfde kant op gekregen, hoe lastig het ook is. Ieder individu heeft zijn eigen mening en dat hebben we besproken. Wat daarbij verteld is, hoeft niet naar buiten. Feit is wel dat we er nu alles aan moeten doen om bij die eerste zeven te komen en iedereen beseft dat."

 

Wie de taken van Erik Assink over gaat nemen, is op dit moment nog niet bekend.