• Ted Walker

Wedstrijden GVVV mogelijk op FOX Sports

VEENENDAAL De wedstrijden van GVVV in de tweede divisie van volgend seizoen, zijn misschien te zien op FOX Sports. Dat meldt tweededivisie.org. Volgens de website is de tv-zender daarover momenteel in gesprek met de CV Topklasse. FOX zond zaterdag ook het duel tussen FC Lienden en Excelsior Maassluis uit, om het algehele kampioenschap bij de amateurs.

Bij de invoering van de Topklasse werd er ook al gesproken met partijen om de samenvattingen op landelijke televisie uit te zenden. Dat liep toen op niets uit. Nu is FOX Sports wel een serieuze gegadigde, zo verklapt UNA-voorzitter Peter Smetsers in het Eindhovens Dagblad. Het zou gaan om zowel samenvattingen als een live wedstrijd.

De wedstrijden in de tweede divisie zullen zowel op zaterdag als op zondag worden gespeeld. Op beide dagen zullen er samenvattingen worden uitgezonden. Daarnaast is de intentie om op zaterdag één wedstrijd rechtstreeks uit te zenden. Of hier een vast tijdstip voor wordt uitgezocht is eveneens nog niet duidelijk. FOX Sports heeft op zaterdagmiddag geen vast aanbod en door het kwijtraken van het Engels voetbal aan Ziggo Sport geldt dat ook voor het internationale kanaal.

GVVV plaatste zich vorige week voor de tweede divisie voor in een rechtstreeks duel af te rekenen met Rijnsburgse Boys.