• * Archieffoto

    Ted Walker

VZC rekent in eigen bad af met Den Haag

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC hebben overtuigend gewonnen van Den Haag. De einduitslag dan wel 'maar' 18-14, maar volgens coach Joost Vlag was er duidelijk een verschil in kwaliteit. ,,Wij zwommen enorm veel en zij hebben daar geloof ik een hekel aan. Eigenlijk hadden wij met meer doelpunten verschil moeten winnen."

Jeroen van der Veer

Toch keken de Veenendalers na de eerste periode tegen een 3-4 achterstand aan en dat minimale verschil stond ook in de rust op het scorebord (7-8). Daarna herpakten de mannen van de thuisploeg zich en werd de derde periode winnend (5-3) afgesloten. In het laatste deel sloeg VZC opnieuw toe, waardoor het met 18-14 won. 

,,We hebben goed gespeeld", complimenteerde Vlag zijn ploeg. ,,Natuurlijk kan het nog beter, want ik vond het soms te statisch. Daarnaast misten wij best wat kansen. Toch merk je dat ons dynamische spel steeds beter gespeeld wordt en dat is goed om te zien."

Doelpunten VZC: Ruben Boorsma 6, Sam Kunz 3, Niels Veerman 3, Max Kunz 2, Joshua vd Wilt 1, Robert Schinkel 1, Luc vd Weerd 1, Mark Janssen 1