• Peter van Veen

VZC nog altijd trainerloos

VEENENDAAL Het is nog altijd de vraag wie er volgend seizoen voor de groep staat bij waterpolovereniging VZC. Nadat Niels Aartse heeft aangegeven te vertrekken is er een vacature ontstaan die nog niet is ingevuld. ,,Te veel ploegen zitten in hetzelfde schuitje."

Jeroen van der Veer

Er gaat nogal wat veranderen bij VZC. Waar het afgelopen twee seizoenen speelde om naar de eredivisie te promoveren, zal de ploeg de komende jaren gaan bouwen aan een nieuw eerste team. ,,Een plek in de middenmoot van de eerste klasse gaat het voornaamste doel worden", aldus Marco Kunz van VZC.

NIVEAU Het kan verkeren in Veenendaal en daar weten ze bij de waterpolovereniging alles van. Op de vraag of dat erg is, twijfelt Kunz. De sportman in hem beantwoordt de vraag met ja, maar de clubman zou nee zeggen. ,,Er komt veel talent aan en zij gaan kansen krijgen. Dat is een mooi gegeven, want wij moeten het toch hebben van de jeugd. Toch wil iedere sporter zo hoog mogelijk spelen en dat is bij ons niet anders. Alleen beginnen we weer opnieuw."

NIET EENVOUDIG Dat zegt Kunz vooral door het wegvallen van Jelto Spijker. De doelman keept aankomend seizoen in de eredivisie en zijn gemis gaat VZC merken. ,,Wij zijn niet echt bezig met actief spelers benaderen", aldus Kunz. ,,We hebben veel talent binnen onze eigen vereniging en de echte toppers kiezen logischerwijs toch voor het hoogste niveau. Dat maakt het voor ons vrij lastig om versterkingen te halen."

Niet eenvoudig is het ook om een trainer te vinden. Het lijstje met potentiële kandidaten wordt steeds kleiner, moet Kunz bekennen. ,,Wij zoeken een coach die uit de buurt komt en die met ons wil bouwen. We hebben nog diverse namen en van één hoop ik deze week meer duidelijkheid te hebben."

NAMEN Regelmatig zingt de naam van Jeroen Westenbrink rond, maar door hem kan volgens Kunz een streep. ,,Hij wil zelf nog spelen en gaat nog op uitzending. Bij de jeugd is hij voor ons fantastisch bezig en mogelijk is hij onze toekomstige hoofdtrainer, alleen nu nog niet"

Marco Kunz, afgelopen seizoen assistent, zal ook de trainersfunctie niet op zich nemen. ,,Ik heb helaas weinig tijd en wil niet dat Max 'het zoontje van de trainer' is."