• Peter van Veen

VZC moet meerdere erkennen in Dordrecht

VEENENDAAL Elk verlies voor de waterpolomannen van VZC kan cruciaal zijn en daarom baalden de spelers na afloop van het duel tegen Dordrecht zo hard. De uitwedstrijd ging met 12-8 verloren en vooral in de tweede periode lieten de Veenendales het liggen. ,,Maar", was Marco Kunz optimistisch. ,,We hebben alles nog in eigen hand."

Jeroen van der Veer

Daarmee doelt de assistent-coach op de landstitel die de ploeg maar wat graag wil grijpen. In de strijd om goud is het in een hevige strijd verwikkeld met De Zaan. ,,Wij spelen nog twee keer tegen hen. Winnen wij die en ook de andere wedstrijden, dan ben je op basis van onderlinge resultaten kampioen."

Dan moet het wel anders dan afgelopen zaterdagavond in Dordrecht. VZC speelde niet eens zo heel slecht, maar de thuisploeg bleek simpelweg beter in de wedstrijd te zitten. De eerste periode pakten de Veenendalers dan nog wel (2-3), maar in het tweede deel ging het met 5-1 onderuit. ,,Vanaf dat moment liepen wij achter de feiten aan."

Door de 2-2 en 3-2 eindstand in de periodes werd de achterstand niet omgebogen en verloor het met 12-8. ,,In dit soort potjes merk je het gemis van Ruben Boorsma. Hij kan net dat beetje extra brengen. Tegen Dordrecht was ook Remco Bouman afwezig, waardoor je toch wat ervaring inlevert."

Na de verliespartij wordt het duel van 6 maart nog belangrijker. Dan komt De Zaan naar Veenendaal en die wedstrijd moet gewonnen worden. ,,Die staat al omsingeld in de agenda", sluit Kunz af.

Doelpunten VZC: Yaniek Schmidt 2, Robert Schinkel 2, Jonie Brouwer, Max Kunz, Jeroen Westenbrink en Gilian Rijnsaardt.