• Ted Walker

VZC kopje onder in ManMeer-Cup

VEENENDAAL Jarenlang is de ManMeer-Cup en VZC een gouden combinatie, maar dit seizoen zijn de twee geen vrienden. De Veenendaalse waterpolomannen verloren afgelopen weekend van OZ&PC en daardoor is de titelhouder uitgeschakeld. ,,Ik dacht dat de beker voor de spelers altijd wel een dingetje was, alleen zag ik dat zaterdag niet."

 

Jeroen van der Veer

 

Het is duidelijk dat coach Niels Aartse niet te spreken over de uitschakeling in de achtste finale. In eigen bad verloren de Veenendalers van OZ&PC met 7-10 en dat kwam vooral door het slechte begin. In de eerste periode stond het namelijk al tegen een 0-4 achterstand te spelen. 

,,We speelden niet met pit", aldus Aartse, die zijn spelers ook drie strafworpen zag missen. ,,Het leek alsof er geen beleving was en daar baal ik van. We moeten dan de hand ook echt in eigen boezem steken."

Toch is de Veenendaalse coach positief en blikt hij vooruit. ,,Het wordt aanstaande zaterdag alles of niets. Tegen de directe concurrent moet er gewonnen worden. We hebben nu een tik gehad en hopelijk doet dit iets met de spelers. Verlies je zaterdag, dan is de titel wel erg ver weg."