• Joost Vlag, met de handen over elkaar, verlaat VZC per direct.

    Ted Walker

VZC en hoofdcoach Joost Vlag per direct uit elkaar

VEENENDAAL De wegen tussen hoofdcoach Joost Vlag en VZC scheiden per direct. De oefenmeester stond afgelopen zaterdag al niet voor de groep in het verloren duel tegen VZV en maandagmiddag is bekend geworden dat de twee in goed overleg hebben besloten uit elkaar te gaan. 

Jeroen van der Veer

Met Vlag haalde VZC vorig seizoen voor het eerst sinds lange tijd een trainer van buitenaf en nu is gebleken dat de chemie er nooit echt helemaal is gekomen. Mede daarom is nu besloten om niet met elkaar door te gaan. ,,Wij willen Joost echt bedanken voor zijn bewezen diensten", aldus Marco Kunz van VZC. ,,Alleen er is een verschil in visie en daarom is deze keuze in overleg gemaakt."

,,Afgelopen donderdag heb ik al aangegeven te stoppen", aldus Joost Vlag. ,,Daarom was ik zaterdag ook niet bij de wedstrijd aanwezig. Ik ben een dag per week in Veenendaal aanwezig bij de training en voor goede communicatie is dat te weinig gebleken."

De Veenendaalse waterpolovereniging gaat voor dit seizoen niet zoeken naar een opvolger voor Vlag. Bert vd Grift en Guido Schreuder zullen de taken overnemen en Marco Kunz is en blijft de assistent.