• Foto Janus Visser/BDU

VVA'71 verliest eerste doelman aan GVVV

VEENENDAAL Voor volgend seizoen heeft GVVV zich versterkt met Jaimy Schaap. De eerste doelman van hoofdklasser VVA'71 had al een akkoord met zijn huidige club over contractverlening, maar kiest er toch voor om zijn ambitie te volgen en naar de topklasse te gaan. ,,Ik had met VVA'71 de afspraak dat ik naar een topklasse-club mocht en GVVV biedt mij nu deze mooie kans."

 

Jeroen van der Veer

 

De teleurstelling in het VVA-kamp is uiteraard groot, maar Schaap heeft al bemoedigende woorden gekregen. ,,Natuurlijk vinden ze het jammer, maar ze begrijpen het. Met trainer Johan de Man heb ik meerdere goede gesprekken hierover gevoerd en hij gunde het mij. Hij vond ook dat ik deze stap moest maken."

 

Toch werd besloten om het nieuws over het weekend heen te tillen, alleen lekte het al eerder uit. ,,Dat is jammer en dat was niet de afspraak. Ik had het de jongens graag zelf verteld. Omdat we in het weekend een belangrijke wedstrijd hadden, heb ik in overleg met De Man besloten het vandaag te zeggen. Hopelijk gunnen de jongens mij deze kans ook en begrijpen zij het."

 

EERSTE DOELMAN Het Veenendaalse GVVV is met het aantrekken van Schaap concurrent Spakenburg te snel af. De Spakenburgers waren al enkele weken geïnteresseerd in de doelman: ,,Van Spakenburg wist ik dat zij mij aan het volgen waren en er is ook telefonisch contact geweest, maar mijn voorkeur lag bij GVVV. Daarnaast werd dat pas concreet, toen ik al rond was met de Veenendalers. Ik moet straks met huidige doelman Johan Jansen gaan bepalen wie de eerste keeper wordt. Daarbij zie ik zeker kansen, anders had ik deze overgang nooit gedaan."