VVA'71 tekent convenant met oog op de toekomst

ACHTERBERG Het Achterbergse VVA'71 heeft maandagavond in het gemeentehuis van Rhenen een convenant getekend. Hiermee maakt de hoofdklasser, samen met Candia'66, Oranje Wit en Musketiers, de eerste stap naar een betere toekomst voor de sport. ,,Wij begrepen ook dat de huur omhoog moest, maar er waren nooit duidelijke afspraken over. Die zijn er gelukkig nu wel, waardoor er meer duidelijkheid is gekomen", aldus voorzitter Adri van der Laan.

 

Jeroen van der Veer

 

Zo'n twee jaar geleden werd bekend dat ook de sport in Rhenen met bezuinigingen te maken kreeg en dat er maar liefst 45000 euro extra huur door de drie sportcomplexen betaald moest gaan worden. Een flink bedrag, merkte ook hoofdklasser VVA'71: ,,We hebben toen gezamenlijk de koppen bij elkaar gestoken en hebben hierover onderling enkele afspraken gemaakt", legt de VVA'71-voorzitter uit. ,,In mei 2014 hebben we daarvan een notitie naar het college van B&W gestuurd."

 

Nadat er een nieuw college was gevormd binnen de gemeente Rhenen, werd op 1 november 2014 een nieuw voorstel aangeleverd. ,,Toen werd er opeens wel naar ons geluisterd", aldus Van der Laan. ,,Hierin verdient wethouder Simone Veldboer een groot compliment."

 

Sinds die tijd is VVA'71, samen met de andere clubs, weer on speaking terms met de gemeente en zijn er duidelijkere afspraken gemaakt over de betalingen van bijvoorbeeld ons energiegebruik. ,,De relatie is hersteld en we hebben nu door middel van het convenant duidelijke afspraken zwart op wit staan. We zijn er nog lang niet, maar dit is een goed begin naar een mooiere toekomst."

 

FUSIE Voetbalclub Candia'66 (Rhenen) houdt al dagenlang een campagne om een persconferentie te promoten en hierbij kwam het gerucht dat het mogelijk zou gaan fuseren met hoofdklasser VVA'71: ,,Klinkklare onzin", aldus een balende voorzitter. ,,Er is een media die dit heeft getwitterd, maar wij hebben hier niets mee te maken. Ik heb geen flauw idee hoe ze hier bij kwamen en waarom onze naam is genoemd. Laat één ding duidelijk zijn: wij gaan niet fuseren."